Новини

Що б не казав Зеленський, влада готова йти на поступки Росії – Смолій

Що б не казав Зеленський, влада готова йти на поступки Росії – Смолій

Не дивлячись на обіцянки президента України Володимира Зеленського, влада готова йти на поступки Росії у питаннях газу, відведення військ і надання особливого статусу Донбасу.

Про це в ефірі “Прямого” сказав політолог Андрій Смолій.

“Мир за будь-яку ціну може погано закінчитися для України. І незважаючи на те, що говорив Зеленський, ми бачимо, що влада багато в чому готова поступатися Росії. Зокрема в газовому питанні, відведенні українських військ.  Можливо, влада готова поступитися навіть у питані особливого статусу для Дондасу. Певні юридичні норми для цього вже закладаються. Йдеться про зміни до Конституції, які подав Зеленський. У цих змінах передбачається, що Верховна Рада може ухвалити так званий особливий статус Донбаса”, – сказав експерт.

Смолій також припустив, що Росія буде й далі тиснути на Україну, вамигаючи нових поступок з боку чинної влади.

“У питанні обміну полоненими також бачимо контроверсійні речі. Зокрема, згода видати бойовикам ексберкутівців, а також злочинців, по яких ще тривають кримінально-процесуальні дії. Подібні напівкроки можна вважати значними поступками Росії. І якщо РФ буде тиснути далі, а вона це буде робити в будь-якому разі, наша влада буде готова йти на інші поступки”, – зауважив політолог.

Раніше Андрій Смолій заявив, що після Нормандського саміту Путін зрозумів, що на Україну можна тиснути. 

Читайте також, що саме президент РФ Володимир Путін говорив про Україну на своїй великій пресконференції.

Також слідкуйте за “Прямим” у FacebookTwitterTelegram та Instagram.