Екологія та навколишнє середовище

Новини, аналітика, статті, фото та відео

Грета Тунберг стала «Людиною року - 2019» за версією журналу Time

Грета Тунберг стала «Людиною року - 2019» за версією журналу Time

Шістнадцятирічна шведська екоактивістка Грета Тунберг стала наймолодшою особою, яка отримала цю нагороду за всю історію існування видання, повідомляється на сайті американського журналу.

Цей рік і правда став для шведської школярки знаковим: вона встигла відвідати Давоський форум, взяла участь в конференції Європейського соціально-економічного комітету, зустрічалася з представниками Європарламенту, спілкувалася з Папою Римським, канцлером ФРН Ангелою Меркель, фотографувалася з Леонардо Ді Капріо та обговорювала з ним боротьбу за екологію планети, восени виступила на Саміті ООН з питань клімату де прославилася на весь світ своєю емоційною промовою. Нарешті, Тунберг пророкували в лауреати Нобелівської премії миру та навіть назвали на честь неї новий вид жука.

«Підліток-активістка, яка бореться з кліматичними змінами, Грета Тунберг визнана «Людиною року - 2019» за версією Time. Таким чином, вона стала наймолодшою особою, яка отримала це звання за 92-річну історію», пояснив свій вибір головний редактор видання Едвард Фельзенталь.

Обкладинка журналу Time

Обкладинка журналу Time

Нагадаємо, що у серпні 2018 року, 15-річна школярка Грета Тунберг вирішила пропустити уроки, вийшовши замість них до будівлі шведського парламенту з вимогою посилити боротьбу з глобальним потеплінням. «Ми, діти, часто не слухаємо, що нам велять робити дорослі. Ми чинимо як дорослі. І якщо вам наплювати на моє майбутнє, то наплювати й мені. Мене звуть Грета, я вчуся в дев'ятому класі. І я відмовляюся ходити в школу до парламентських виборів в країні», - говорилося на листівках дівчинки, яка стояла в центрі Стокгольма.

Через рік, в протестах молодіжного руху «П'ятниці заради майбутнього» (Fridays For Future), вже взяли участь мільйони людей по всьому світу, а Тунберг стала одним з головних екологічних активістів у всьому світі.

За матеріалами: Time

На цьому поки все. Та не забувайте поділитися прочитаним зі своїми друзями!


Останні публікації

Підпишись на новинки