Гендиректор російського "Першого каналу" назвав це технічною "помилкою". Про це він розповів в інтерв'ю The New Yorker.

До теми: У Росії відреагували на нові докази у справі MH17: Захарова традиційно не добирала слів

На питання журналіста, навіщо на федеральному каналі було показано те, що легко можна спростувати, Ернст відповів: "Так, ми люди, ми робимо помилки, але не спеціально".

При цьому, він відмовився визнавати офіційну версію міжнародного слідства.

Ви вірите, що звіт Нідерландів – правда, а я вірю, що звіт Нідерландів непрофесійний,
– заявив Ернст.

Відзначимо, що у листопаді 2014 року російський "Перший канал" показав сюжет, в якому автори використовували підроблені кадри із запуском ракет з винищувача. Тоді повідомлялося про "сенсаційні знімки із супутника", які нібито надав телеканалу "американський експерт, пов'язаний із західними спецслужбами".

Знімок швидко викрили як фейк. Міжнародна незалежна група Bellingcat проаналізувала фото і встановила, що це колаж з пошуковика гугла і яндекс-карт. Знімки були відредаговані. Літака і винищувач домалювали зверху.

Що сталося з літаком рейсу MH17?17 липня 2014 року над Донбасом біля окупованого проросійськими бойовиками Тореза збили пасажирський літак Boeing 777 рейсу MH17. Він прямував з Амстердама до Куала-Лумпура. В авіакатастрофі загинули усі пасажири та екіпаж – 298 людей.

Україна, Австралія, Нідерланди та США вважають, що за трагедію відповідальна Росія. Кремль звинувачення традиційно відкидає.


Трагедія з рейсом MH17, головне / Інфографіка 24 каналу

Усі новини про хід розслідування та справи про збитий над Донбасом літак MH17 – читайте у матеріалах 24 каналу.