Последнее напутствие

Роман Кулик

Особисто я не вірю, що на цих переговорах можливо досягнути серйозних результатів чи бодай зробити “крок до миру”, якщо будуть дотримані наші національні інтереси в повній мірі. З тієї простої причини, що базові інтереси РФ та України цілком протилежні. В Путіна зараз немає жодних серйозних причин давати задню чи поступатись найменшими своїми позиціями, а в нас просто немає серйозних аргументів чи підтримки для продавлювання своєї повістки.

І своїми поспішними обіцянками миру Зеленський загнав себе у ситуацію, де йому необхідно дати швидкий результат у питанні війни з Росією. Тому він у слабкій позиції, бо треба ж щось продати виборцям, якийсь результат. І тому реальні зрушення у переговорах можливі лише у разі поступок з нашої сторони. І в такому сценарії питання лише, в якому об’ємі та протягом якого часу ці поступки з нашого боку будуть реалізовані.

Тому я сподіваюсь, що ці переговори принесуть результат лише у питанні обміну “всіх на всіх”. А в решті ключових позицій – лишиться статус-кво. Сподіваюсь, що Зеленський, нарешті отримавши свою зустріч, зрозуміє, що Путін за політик (якщо вистачить мізків), і зрозуміє, що переговори там нічого не дадуть. Це в кращому випадку. Інакше наші справи геть кепські.

Тому ходжу на акцій “червоні лінії” та підтримую мітинги під ОП, бо треба демонструвати команді ОП, що є громадянське суспільство, яке скрупульозно буде слідкувати за результатами перемовин, щоби в них не з’явилось спокуси отримати швидкі ілюзорні й оманливі “перемоги” за рахунок стратегічних поступок інтересами української держави. Все дуже просто.


Николай Ильинов

В преддверии встречи в Нормандии хотелось бы напомнить преЗеденту, что избиратели Зеленского видели в нём потенциального Рейгана. К сожалению, он уже не станет тем Рейганом, который более 8 лет отслужил в вооруженных силах, и не будет тем Рейганом, который, прежде чем стать Президентом, более 30 лет посвятил политике. Ну и точно Зеленский не тот Рейган, который стал самым старым Президентом в истории США, заняв этот пост первый раз в 69 лет.

Но есть одно сходство, которое еще может оправдаться – Рейган тоже хотел окончания войны, «холодной войны», и приложил все усилия, чтобы она закончилась, подписав в 1987 году Договор о ликвидации ракет средней и меньшей дальности. Окончательно завершение холодной войны было провозглашено 3 декабря 1989 года на встрече уже преемника Рейгана Дж. Буша-старшего и Горбачёва на Мальте, а юридически оформлено 21 ноября 1990 года на саммите в Париже, где была подписана Хартия для новой Европы.

Год спустя Советский Союз перестал существовать.

История показала, как нужно правильно закончить войну – развалить россию… Учите историю.

Автор