Московський піп РПЦвУ роками отримував зарплату як працівник Нацполіції

Настоятель храму РПЦвУ (т.з. “УПЦ МП”), який розташований на території Главку поліції Вінничини, протоєрей Сергій Гудзенко роками отримував зарплатню по лінії Нацполіції як працівник правоохоронних органів, тобто з бюджету українців – платників податків.

Московський піп РПЦвУ роками отримував зарплату як працівник Нацполіції
«Хатинка» чекиста в рясі Сергія Гудзенка у Вінниці, який й досі паразитує на українцях

Про це повідомляє видання «Україна молода» з посиланням на дані, які оприлюднила адвокат Сніжана Чубенко.

«Як стало відомо «УМ», службове розслідування НПУ вже підтвердило факт, який раніше оприлюднила адвокат Сніжана Чубенко, котра захищає інтереси громад, що вирішили перейти до ПЦУ: настоятель храму УПЦ МП, який розташований на території Главку поліції (!), протоєрей Сергій Гудзенко дійсно роками отримував зарплатню по лінії Нацполіції як працівник правоохоронних органів!», – пише видання.

Піп-чекист неканонічного московського патріархату був оформлений до двох підрозділів Главку поліції Вінниччини: на півставки як фахівець з логістики і ще на півставки як інструктор тренінгового центру поліції.

Після того, як перевіряючі з Києва виявили ці факти фінансування протоєрея Гудзенка з держбюджету, призначили простим техпрацівником Главку.

«Що змінилося для настоятеля храму УПЦ МП, який розташований на режимній території ГУ Нацполіції у Вінницькій області? Він уже не логіст та не інструктор поліції, а нібито прибиральник, якому продовжують нараховувати зарплатню з бюджету поліції», – пише видання.

Московський піп РПЦвУ роками отримував зарплату як працівник Нацполіції
Фрагмент листа промосковського духівництва щодо будівництва храму на честь воїнів АТО.

Журналістам «УМ» iз неофіційних джерел також стало відомо, що керівникам територіальних підрозділів поліції керівництво обласної поліції Вінниччини регулярно розсилає листи зі вказаними банківськими реквізитами. У листах йдеться про те, що керівники підрозділів мають «переконувати» місцевих підприємців і фермерів жертвувати кошти на ті чи інші проекти філії спецслужб країни-агресора т.з. Вінницької єпархії УПЦ МП (РПЦвУ). Наприклад, на будівництво нових храмів.

Один раз не Педос. Що пов’язує РПЦ і поліцію Вінницької області?

Ще 29 січня в інтернеті розгорівся скандал через повідомлення прес-служби місцевої єпархії УПЦ МП (читай — РПЦ) про те, що 29 січня архієпископ Вінницький і Барський Варсонофій відвідав храм святого великомученика Димитрія Солунського м. Вінниці. Вся біда в тому, що цей храм знаходиться на території головного управління нацполіції (керівник – генерал поліції Юрій Педос). Виявляється ієрарх УПЦ МП у співслужінні з духовенством храму, на чолі з настоятелем протоієреєм Сергієм Гудзенком, відслужив молебень та панахиду за правоохоронцями, що загинули при виконанні службових обов’язків.

17 грудня митрополит Симеон оголосив про перехід у Помісну церкву України. Разом з ним перейшла під нову юрисдикцію і паства Спасо-Преображенського храму. РПЦ не визнає Об’єднавчий Собор і Помісну церкву України, тому призначила на посаду митрополита Вінницького і Барського нового ставленника — архієпископа Варсонофія Бородянського. Після того, як в Україні створили єдину Православну церкву — у державі перестали існувати УПЦ Київського патріархату та Українська автокефальна православна церква. Вони саморозпустилися, а нова церква є їхньою спадкоємицею.

Ось тут і виникає питання, як визнаний УПЦ МП предстоятелем Вінницької єпархії архієпископ Варсонофій 29 січня керував службою у храмі великомученика Димитрія Солунського на території ГУНП у Вінницькій області.  УПЦ МП тісно пов’язаний з Росією і не всі вінничани та працівники обласного главку поліції зрозуміли, як таке могло статися.

 

Після такого трапунку виникає низка питань до керівника ГУНП у Вінницькій області Юрія Педоса. І одне з них: «Чому проросійського священника-сепаратиста гостинно зустрічають за парканом режимного об’єкта?»

З часів побудови цього храму він є власністю обласного главку поліції та переданий в користування релігійній громаді. В схожому випадку керівник училища охорони МВС в м. Вінниці та релігійна громада «попросили» визначитися зі своєю приналежністю до РПЦ чи ПЦУ місцевого священника Віктора Парандюка — він залишив храм і не забув прихопити з собою купол (придбаний за кошти вірян).

І це ще не все. Вінницький главк нацполіції підготував роз’ясненн щодо незаконності прийнятих рішень, які приймаються на зборах територіальних громад відносно переходу до ПЦУ. Виходить, висококваліфікований юрист главку вирішив розтлумачити Закон України, взявши на себе повноваження Верховного Суду?

 

Схоже саме Юрій Педос не зовсім зацікавлений в існуванні помісної церкви і не хоче псувати відносини з РПЦ до результатів виборів Президента України. Можливо він чекає і нового повороти до Росії… В Будь-якому разі, ця людина не на своєму місці.

Додайте свій відгук

Next Post

Ваврыш застроит отжатую «слугой» Ткаченко у государства территорию Одесской киностудии

Ср Гру 11 , 2019
Государственное предприятие «Одесская киностудия художественных фильмов» было Национальным достоянием Украины, пока на нем не появился рейдер и мошенник экс-гендиректор медиахолдинга «1+1» народный депутат Украины от партии «Слуга народа» Александр Ткаченко. Переглядів: 16 452 Читайте також:Лишили права бути адвокатом: скандального Черезова позбавили ліцензіїВ разгар пандемии настоятель Киево-Печерской Лавры с размахом отгулял 60-летие (+видео)Як […]