Транспорт: на землі, у воді й повітрі

Новини, аналітика, статті, фото та відео

Air France почала випробування безпілотного тягача в аеропорту Тулузи

Air France почала випробування безпілотного тягача в аеропорту Тулузи

Французька авіакомпанія Air France приступила до випробувань автономного аеродромного багажного тягача AT135 Autonom Tract, який займається перевезенням багажу пасажирів від пункту сортування до літаків. Випробування проводяться в аеропорту Тулузи.

Робот-тягач AT135 був розроблений компаніями Charlatte та Navya на базі аеродромного електричного багажного тягача T135, призначеного для перевезення багажу між зоною сортування та літаками. Апарат обладнаний системою GPS та інерціальною навігацією, а також лідарами та камерами.

«Ці випробування — крок до повсюдного впровадження автономних транспортних засобів в наших аеропортах», - стверджує Вінсент Еузебі, керівник департаменту технологічних розробок Air France.

 

 

В рамках випробувань, AT135 використовується для човникових перевезень багажу. Прибувши до потрібного літаку робот зупиняється і чекає розвантаження візків з багажем, після чого повертається на пункт сортування.

«Цей тест є першим кроком до створення «розумного аеропорту» - інноваційного, автоматизованого та ефективного для наших пасажирів», - говорить голова аеропорту Тулузи Філіп Кребасса.

 

 

Ні для кого не секрет, що авіація не є екологічно чистим видом транспорту, а аеропорти традиційно вважаються зоною з поганою екологією. Проте, поблизу найбільших хабів будуються повноцінні житлові квартали. А чи можна зробити аеропорт безпечним для навколишнього середовища та як розвиваються технології в цьому напрямку? Відповідь на це питання в нашому матеріалі «Аеропорт та екологія: поєднати непоєднуване».

За матеріалами: FlightGlobal

На цьому поки все. Та не забувайте поділитися прочитаним зі своїми друзями!


Останні публікації

Підпишись на новинки