Доступність посилання

ТОП новини

Зеркаль закликала NYT виправити текст інтерв’ю з нею


Зеркаль вимагає опублікувати виправлений текст її інтерв’ю
Зеркаль вимагає опублікувати виправлений текст її інтерв’ю

Колишня заступниця глави Міністерства закордонних справ Олена Зеркаль звернулась до міжнародного редактора видання The New York Times у відкритому листі з вимогою опублікувати виправлений текст її інтерв’ю.

«Я була дуже розчарована, дізнавшись, що в інтерв’ю, яке я дала Ендрю Крамеру з The New York Times, мене цитували поза контекстом, оскільки більша частина інтерв’ю не показувала мою позицію точно. Результатом цього стали інтенсивні спекуляції в ЗМІ та додавання «масла у вогонь», що не відповідає інтересам ні України, ні США. Високі стандарти, які я очікую від The New York Times, не були виконані в цьому випадку», – зазначила Зеркаль.

Зокрема, Зеркаль наголосила, що неправдивими є оприлюднені заяви, нібито уряд України наперед знав про замороження військової допомоги США. Також вона заперечує викладену в інтерв’ю версію, ніби вона залишила свою посаду в знак протесту проти «дипломатії свого уряду з адміністрацією Трампа».

Викликала критику Зеркаль і некоректно описана мета її поїздки в США. Вона зазначила, що їхала у Вашингтон, щоб обговорити питання, які стосуються Північного потоку-2, а також санкцій проти Росії. За словами ексдипломатки, це обговорювали під час інтерв’ю і в подальшому електронному листуванні. «Було неминуче, що можуть виникнути питання, що стосуються поточного процесу імпічменту в США. Проте, стаття зробила низку вельми умоглядних заяв, які не знайшли відбиття в тому, що ми насправді обговорювали», – сказала Зеркаль.

«Я хотіла б попросити The New York Times надрукувати виправлену версію інтерв’ю, яке я дала. Крім того, я хотіла б, щоб цей лист також було опубліковано», – мовиться у листі Зеркаль.

Зеркаль призначили на посаду заступника міністра закордонних справ України з питань європейської інтеграції у 2014 році.

Наприкінці листопада вона написала заяву про звільнення.

XS
SM
MD
LG