Транспорт: на землі, у воді й повітрі

Новини, аналітика, статті, фото та відео

Військовий суперелектробайк Trefecta став доступний цивільним покупцям

Військовий суперелектробайк Trefecta став доступний цивільним покупцям

Голландська компанія Trefecta вже не перший рік розробляє електровелосипеди для військових та поліції. Тепер компанія вирішила випустити цивільну версію свого електромонстра. Новий Trefecta RDR, представлений на Eurobike 2019, зберіг впізнаваний дизайн та отримав акумулятор на 1400 Вт·год, що забезпечує до 200 км пробігу на одній зарядці.

Trefecta - не самий відомий гравець на ринку електровелосипедів, але при цьому компанія з багаторічним досвідом. Секрет в тому, що творці знайшли свого ідеального покупця — це військові. Їм потрібен потужний та невибагливий засіб пересування, а питання економії таких клієнтів, як правило, не цікавлять.

Trefecta RDR

Військова версія електровелосипеда DRT пройшла тести в суворих умовах — миротворчі сили ООН використовували їх під час своїх місій. Тепер весь цей досвід, а також брутальний дизайн, втілений в RDR. Та й ціна різко впала: замість 25 тисяч доларів за DRT, RDR обійдеться не дорожче 10 тисяч. Передзамовлення доступне на сайті Indiegogo.

Військова версія електровелосипеда Trefecta DRT

Військова версія електровелосипеда Trefecta DRT

Байк зібраний навколо масивної, добре впізнаваною алюмінієвої рами, яка більше відповідає мотоциклу, ніж велосипеду. У ній розташувався, можливо, самий місткий у світі серійних електровелосипедів акумулятор — на 1400 Вт·год, який дозволить проїхати 200 км не користуючись педалями. Під стать йому й інші компоненти.

Trefecta RDR

Замість божевільної силової установки потужністю 4 кВт, встановленої на DRT, новий байк має три варіанти електродвигуна від німецької марки TQ: 250 Вт, 500 Вт, а також 920 Вт. Яку б потужність ви не обрали, крутний момент становить 120 Нм — це непогано і для багатьох автомобілів. І це мінімум у два рази більше, ніж в електродвигунів конкурентів.

Trefecta RDR

Трансмісія знадобилася відповідна - Enviolo Sport 360, якій не потрібно перекидати ланцюг або ремінь з однієї зірочки на іншу — весь механізм прихований усередині колеса, при цьому варіатор може налаштовувати зусилля прямо під час поїздки.

Trefecta RDR

Тримати цю міць під контролем допомагають гідравлічні дискові гальма Magura MT з системою ABS, яку при потребі можна вимкнути. А любителів бездоріжжя порадує вилка Magura Boltrons з ходом в 15 см та електронний підсідельний штир Vyron.

Trefecta RDR

Колеса, шини, шатуни та педалі — звичайнісінькі, як на стандартному гірському велосипеді. Це дозволило значно знизити вагу. Колеса можуть бути як 26 ", так і 27.5". Також передбачений стандартний міський обвіс: крила, фара, багажник та задній ліхтар. Trefecta RDR розрахований на перевезення 150 кг корисної ваги.

 

 

 

 

На цьому поки все. Та не забувайте поділитися прочитаним зі своїми друзями!


Останні публікації

Підпишись на новинки