До справи "втручання України у вибори США" причетна РФ – NYT

Субота, 23 листопада 2019, 02:57

Москва провела спецоперацію, щоб перекласти вину за втручання у вибори президента США 2016 року на Київ.

Джерело: The New York Times

Деталі: Як зазначається у публікації The Times, американська розвідка вважає, що спецслужби РФ просували конспіративні теорії та реальні факти, щоб створити враження, що саме Україна причетна до злому електронної пошти демократів.

У секретному звіті для сенаторів-демократів розвідка Штатів повідомляє, що росіянам вдалось зробити винним Київ у цій справі.

Окрім цього, американські спецслужби вважають, що зусилля Москви можуть збільшитись до президентської кампанії 2020 року.

Як пише газета, Росія через посередників намагалась нав’язувати окремим американським політикам та журналістам, що саме Україна втручалась у вибори Сполучених Штатів.

Що було раніше: Президент США Дональд Трамп та його адвокат Рудольф Джуліані намагались шукати докази втручання України у президентські вибори США 2016 року.

Нагадаємо:

  • Американські спецслужби прийшли до висновку, що Росія втрутилася в президентську гонку 2016 року, намагаючись обернути результати виборів на користь Дональда Трампа. Росія заперечує втручання у вибори.
  • The New York Times, посилаючись на інформацію з документів, представлених в Конгрес США і дані суду і звинувачення, пов'язані з розслідуванням можливого втручання іноземців у вибори, порахувала, що під час президентської кампанії 2016 року і після виборів Дональд Трамп і його оточення контактували з представниками РФ і WikiLeaks або їх посередниками не менше 100 разів.
  • Протягом 22 місяців спецпрокурор Роберт Мюллер розслідував питання про те, чи мала місце змова між передвиборчим штабом Трампа і Росією.
  • Відповідно до підсумків розслідування, ані Трамп, ані будь-хто з його помічників не вступали у змову і не координували втручання Росії у вибори 2016 року.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News