Космос і Всесвіт - дізнайтеся все!

Новини, аналітика, статті, фото та відео

Прототип корабля Starship Ілона Маска вибухнув під час випробувань

Прототип корабля Starship Ілона Маска вибухнув під час випробувань

Перший прототип Starship вибухнув під час випробувань на полігоні в Бока-Чіка, штат Техас. Інцидент стався під час перевірки функціонування корабля при максимальному заповненні баків для метану та кисню кріогенною рідиною. В амбітному плані Ілона Маска перша діра — головна частина «ракети майбутнього» зруйнована.

Під час тесту на міцність корпус ракеті знаходився під надлишковим тиском, а зовні його поливали рідким азотом, імітуючи екстремально низькі космічні температури. Starship такого відношення не витримав. Головну частину корпусу в ході вибуху відірвало, а на вцілілому кістяку видно вм'ятини.

«Такий результат не став несподіванкою, оскільки метою нинішнього випробування було максимальне підвищення тиску в системах корабля», йдеться в заяві представників SpaceX.

У компанії Ілона Маска також підкреслили, що вибух не вплине на графік випробувань — хоча повірити в це важко з урахуванням неймовірно амбітної програми, яка передбачає політ Starship на Місяць до кінця 2021 року.

 

 

На даний час, другий прототип - Mark 2 - команда інженерів SpaceX будує на мисі Канаверал. Невдалий тест означає необхідність змін в конструкції, так що в Бока-Чіка можуть завершити проект Mark 1 та почати роботу над третім прототипом. SpaceX у своєму коментарі додає, що проектування Starship Mark 3 вже почалося, а ще до аварії було прийнято рішення обмежитися наземними випробуваннями Mark 1.

Раніше Ілон Маск говорив, що перший або другий прототип Starship візьмуть участь в першому польотному тесті — на висоті до 20 км, а третій або четвертий варіанти повинні вийти на орбіту.

За матеріалами: Business Insider

На цьому поки все. Та не забувайте поділитися прочитаним зі своїми друзями!


Останні публікації

Підпишись на новинки