Космос і Всесвіт - дізнайтеся все!

Новини, аналітика, статті, фото та відео

Американський ентомолог: на Марсі існують живі комахи

Американський ентомолог: на Марсі існують живі комахи

Заслужений ентомолог з США присвятив кілька років вивченню знімків Марса і тепер стверджує, що знайшов на них докази існування складних форм життя — зрозуміло, комах. Критики вважають, що він став жертвою оптичної ілюзії.

Більшість вчених не готові з упевненістю відповісти на питання, чи існувало коли-небудь життя на Марсі. Однак американський ентомолог Вільям Ромозер впевнений, що Червона планета досі заселена різноманітними істотами, що нагадують комах та рептилій. Докази цього він представив на національних зборах ентомологічного товариства Америки в Сент-Луїсі, штат Міссурі.

Американський ентомолог: на Марсі існують живі комахи

Доктор Ромозер, який спеціалізується на загальній та медичній ентомології, кілька років вивчав фотографії Червоної планети. Ентомолог стверджує, що на цих знімках добре проглядаються об'єкти, що нагадують комах. Наприклад, він побачив безліч марсіанських комах, будова яких таке ж, як у земних аналогів, а також змій. За словами вченого, на зображеннях є як скам'янілості, так і живі істоти.

«На Марсі було та залишається життя. Існує очевидна різноманітність марсіанської фауни, схожої на комах, яка має всі риси комах, та належить до просунутих видів», стверджує Ромозер.

Слід відразу зазначити, що, хоча Ромозер — заслужений вчений з 45-річним досвідом роботи в галузі медичної ентомології в Університеті Огайо, вивченням Марса він займається як любитель. Ось уже кілька років він уважно розглядає доступні в інтернеті фотографії цієї планети, зроблені марсоходами.

На жаль, сенсаційні заяви Ромозера не можна вважати серйозними доказами існування життя на Марсі. Швидше за все, професор став жертвою парейдолії — схильності людського мозку бачити знайомі риси в випадкових зображеннях.

Американський ентомолог: на Марсі існують живі комахи

Не дивно, що професор побачив на марсіанських знімках саме комах — адже він присвятив їх вивченню все своє життя. В реальності ж, стверджують критики, на цих зображеннях немає нічого, крім каменів, піску та тіней. Хоча...

У NASA ніяк не прокоментували заяви ексцентричного вченого. Проте, співробітники агенції також сподіваються виявити на Марсі життя, причому вже в найближчі роки. Астрономи NASA вивчили дно кратера Джезеро, в який повинен приземлитися дослідний ровер Mars 2020, і виявили в ньому гідратований кремнезем — мінерал, який добре зберігає біосигнатури. Іншими словами, дослідження мінералу пришвидшить пошук слідів життя на Марсі.

За матеріалами: Phys.org

На цьому поки все. Та не забувайте поділитися прочитаним зі своїми друзями!


Останні публікації

Підпишись на новинки