Сім чудових новинок нон-фікшн

Сім чудових новинок нон-фікшн

TheMensHealth

що допоможуть швидше досягти успіху в кар'єрі та житті. Читайте про чарівні копняки, креативність, досвід найкращих у своїх галузях, маркетинговий сторітелінг і теорію ігор у бізнесі — та застосовуйте нові знання на практиці!

Особисто мені шкода, що в деяких книжках не змогли навіть на обкладинці грамотно написати назву, але... Для окремих видавництв грамотність — поняття ефемерне :)

Утім, все одно приєднуйтеся до нас — https://t.me/TheMensHealth — і погнали наші городських!

Алекс Банаян «Треті двері. Як розпочинали кар’єру найуспішніші люди сучасності»

Ця книга народилася з серії інтерв’ю людей, яких 18-річний (на момент її написання) Банаян вважав найуспішнішими й найвідомішими: Білл Ґейтс, Леді Гага, Стівен Спілберґ, Ворен Баффет, Стів Возняк, Ларрі Кінґ. Їхні поради щодо побудови кар’єри, розвитку навичок та просування власного бренду допомогли автору стати більш впевненим у власних силах.

Він наводить метафору життя й бізнесу у вигляді доступу до такого собі нічного клубу «успішних і знаменитих». Є перші двері, до яких тягнеться довжелезна черга людей, які сподіваються пройти фейс-контроль і потрапити всередину. Є другі двері — вони для VIP-персон, які потрапляють всередину завдяки своєму престижу. Але мало хто знає, що є й треті двері — до них нелегко дістатися і в них треба довго стукати, але хтось обов’язково відкриє. Герої книги Алекса — це якраз ті, хто досяг бажаного, пройшовши через треті двері.

Роберт Мак-Кі «Сторіноміка. Маркетинг у пострекламну епоху»

Роберт Мак-Кі вже 30 років навчає сценаристів, драматургів, письменників, режисерів та інших митців. Тепер він вирішив передати свої знання й спеціалістам інших сфер. Мало вміти просто розповідати про свій продукт — тепер у кожного товару має бути історія. Мозок легше сприймає розповіді, де чітко зрозумілі послідовність дій, дійові особи, причини їх вчинків. Ось чому хороші маркетологи, на думку автора, є насамперед прекрасними оповідачами.

Джен Сінсеро «Не нюнь. Просто, трясця йому, зроби це!»

У 20 років Джен працювала у відділі маркетингу в компанії одного музичного лейблу. Потім їй та її колезі на думку спала божевільна ідея — зняти фільм про рок-гурт. Але для цього гурт потрібно було знайти або… створити. Це був початок рок-кар’єри Джен.

Але у 35 років довелося щось змінювати — Джен розійшлася з «коханням усього свого життя», а музична кар’єра не принесла бажаних результатів. Щоб змінити оточення, вона переїхала в інше місто, відвідувала коучинг-лекції та захопилася мотиваційною літературою.

Тепер Сінсеро сама стала коучем з успішності. «Якщо моя збанкрутіла дупа змогла досягти успіху, то й ви зможете», — впевнена авторка.

Роджер Мартін, Дженніфер Ріел «Техніка ухвалення рішень. Як лідери роблять вибір»

Іноді здається, що наш вибір обмежений одним з двох протилежних рішень. Ми поступаємося важливими речами, сподіваючись, що ці жертви врятують ситуацію і заспокоюємо себе болісним «Так треба було, інакше — ну ніяк».

Насправді це сильно звужує рамки мислення. Розширити їх спробував Роджер Мартін разом зі своєю колегою у сфері менеджменту. Вирішувати можна більш творчо, послуговуючись їхньою теорією інтегративного мислення: два протилежні варіанти породжують можливість неочікуваного розв’язку третім, інакшим способом.

Боб Бейтс «Маленька книжка великих коучингових моделей»

Як навчати своїх працівників і навчатися самому, вирішувати проблеми в комунікації, формувати з кількох ідей одну цілісну, проводити ефективні брейншторми та впроваджувати зміни — це лише частина тем, які охоплює книга Боба Бейтса. Вона структурує майже всі необхідні менеджеру в роботі знання і сприяє поліпшенню взаємодії з іншими колегами, партнерами і керівництвом.

Автор довгий час працював на держслужбі, тому використовує строгі дисциплінарні методи (не без розуміння тактик психологічного впливу).

Авінаш Діксіт, Баррі Нейлбафф «Мистецтво стратегії»

Теорія гри — це наука побудови стратегії, прорахунків виграшу і поразки, оцінки ризиків та оптимальних можливостей для одержання вигоди з мінімальними втратами. Розуміння принципів цієї даної науки може стати в пригоді й у бізнесі: під час розробки бізнес-моделі, прорахунку конкуренції на ринку, укладенні стратегічних партнерств, виходу з кризових ситуацій тощо.

Діксіт та Нейлбафф також розповідають, як теорія ігор дозволяє маніпулюванні інформацією, прораховувати свої ходи від зворотного, а не у звичному хронологічному порядку, вигравати аукціони й тендери.

Бет Комсток, Тал Раз «Вперед за мрією. Відвага, креативність і сила змін»

Бет встигла попрацювати у Nike, General Electric та The National Geographic Society. У своїй книзі вона розповідає, як із аутсайдера перетворитися на головного інноватора компанії, який ініціюватиме зміни та змінюватиме систему.

https://t.me/TheMensHealth

Report Page