Профспілки, аграрії та підприємці почали готувати загальний страйк в Україні

15 Листопада 2019, 15:34

У четвер, 14 листопада 2019 року, профспілки і ряд інших організацій оголосили про початок підготовки до загальноукраїнського страйку.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Його вирішили провести в зв’язку з дискримінацією прав людини і задекларованим владою тотальним знеціненням трудових відносин, одержавлення системи соціального страхування, знищенням спрощеної системи оподаткування, обліку та звітності, тотальної фіскалізації і тиском на фізосіб-підприємців (ФОПів), а також відкриттям ринку землі без рішення всеукраїнського референдуму.

Вперше в історії України страйковий комітет створений на загальнонаціональному рівні. До страйку приєдналися профспілки, фізичні особи-підприємці, малий і середній бізнес, сільгоспвиробники і фермери. В цілому ці рухи охоплюють близько 20 мільйонів українців.

Про створення Загальнонаціонального страйкового комітету “ЗАРАДИ МАЙБУТНЬОГО!” заявили Федерація профспілок України, ВГО “Союз захисту підприємництва”, Громадський союз “Аграрний союз України і Асоціація фермерів і приватних землевласників України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:   Вигрібна олігархічна яма імені Зе: куди веде Україну нова влада

Як повідомлялося, профспілка закликала до загального страйку співробітників засобів масової інформації. Комітет Національної медіа-профспілки України (НМПУ) рішуче відкидає будь-які спроби встановити кримінальну або, будь-яким чином посилити відповідальність за “наклеп” або “недостовірну інформацію” (а тепер – і за “нестандартні новини”), яка в умовах недосконалої судової системи в Україна і впливу держави може стати репресивним засобом для придушення свободи слова, позбавлення права на критику деяких представників влади.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!