Справа MH17: оприлюднено нову розмову бойовиків, що доводить причетність РФ

Четвер, 14 листопада 2019, 14:28
Справа MH17: оприлюднено нову розмову бойовиків, що доводить причетність РФ

Об’єднана слідча група (JIT) оприлюднила новий запис, зроблений на початку липня 2014 року, в якому неідентифікований не місцевий бойовик, розмовляє з бойовиком, який називає себе "комендантом Макіївки".

Джерело: JIT

Деталі: У розмові невідома особа повідомляє "коменданту Макіївки", що на окуповану територію прибувають люди із повноваженнями від Шойгу (міністра оборони Росії Сергія Шойгу – ред.) і всі місцеві польові командири будуть замінені людьми з Москви.

"Польових командирів зараз всіх пустять під ніж, бо вони вже зарвались, грабують, ґвалтують, вбивають, грають в політику", - каже бойовик.

Він додає співрозмовнику:"знаєш краще за мене", на що той відповів: "знаю".

"Ми тут чисто воюємо, у мене взагалі наказ у внутрішні розбори не втручатися", - заявив не місцевий бойовик.

Він пояснив "коменданту", що той має виконувати накази "верховного головнокомандувача" Олександра Бородая, який тоді називав себе "прем’єр-міністром ДНР", а також "міністра оборони" Ігоря Стрєлкова. Обидва є громадянами Росії.

Не місцевий бойовик заявив, що відбувається перехід під єдине командування з метою ведення "великої війни".

Чому це важливо: Запис свідчить, що вплив РФ поширювався на військові питання та званої "ДНР", а на початку липня 2014 року перед збиттям літака загони бойовиків були підпорядковані безпосередньо російським військовим.

Нагадаємо:

  • Парламент Нідерландів проголосував за розслідування "ролі України" в катастрофі MH17. Зокрема, депутати підтримали пропозицію додаткового розслідування причин, через які Україна не закрила повітряний простір над Донбасом під час бойових дій 2014 року.
  • За словами голови МЗС Стефана Блока, таке розслідування - непросте завдання, тому що потребує співпраці Росії. "Йдеться також про їхній повітряний простір", - сказав він.
  • Суд над підозрюваними у збитті малайзійського "Боїнга" розпочнеться у березні 2020 року.
  • Попередні результати розслідування катастрофи слідчі JIT представили у травні минулого року. Слідство встановило, що літак MH17 збили над Донбасом з "Бука" російської бригади з Курська.
  • Об'єднана слідча група (JIT) раніше назвала імена перших чотирьох підозрюваних в причетності до збиття літака. Це - Сергій Дубинський (позивний "Хмурий"), Ігор Гіркін (позивний "Стрелок"), Олег Пулатов (позивний "Гюрза"), Леонід Харченко (позивний "Кріт").
  • Boeing-777 авіакомпанії Malaysia Airlines, що виконував рейс МН17 Амстердам - Куала-Лумпур, було збито ракетою над контрольованою проросійськими сепаратистами територією Донбасу 17 липня 2014 року. Усі 298 осіб на борту загинули.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News