Депутатка від “Слуги народу” Анна Скороход заявила про політичні переслідування

оновлено

Народна депутатка від фракції “Слуга народу” Анна Скороход заявила, що її чоловіка – банкіра Олексія Алякіна – незаконно затримали правоохоронці для видачі Російській Федерації.

Як передає “Новинарня“, про це Скороход сказала у четвер, 14 листопада, під час виступу у парламенті.

“Сьогодні за мої політичні вподобання і бачення, і за те, що я не голосувала так, як мені вказувала фракція, за дорученням одного із замів офісу президента, одного із замів генерального прокурора, мого чоловіка незаконно затримали”, – зазначила депутатка.

За словами народної обраниці, підставою для затримання стали її голосування у Верховній Раді, “відстоювання державної власності, ГТС, а також – “червона кнопка”, проти відкриття ринку землі”.

Затримали чоловіка за запитом Російської Федерації, датованим 2017 роком“, – уточнила Скороход.

Із трибуни парламенту “слуга народу” звернулася до президента Володимира Зеленського, Державного бюро розслідувань та інших правоохоронних органів з проханням “зупини свавілля і тиск”.

Після цих слів нардепки у залі пролунали тривалі оплески з сектора фракції “Європейська солідарність”.

Скороход заявила, що коли під час виборів вони сім’єю підтримували Зеленського, “ніхто не думав, що потім нас будуть ламати через коліно і діяти тими методами, які зараз роблять”.

Як зазначила нардепка, її чоловік Олексій Алякін раніше мав бізнес у Росії. Тамтешня влада почала на нього тиснути, він переїхав в Україну, і в 2014 році отримав українське громадянство. Ще в 2017 Росія подала запит на екстрадицію Алякіна, але в Україні його не викликали.

Сьогодні його затримали і доправили до Печерського райуправління поліції.

Своєю чергою лідер фракції “Слуга народу” Давид Арахамія заявив, що партія до затримання чоловіка політикині не має жодного стосунку.

“Якщо ви зараз зайдете в Google і загуглите цивільного чоловіка пані Скороход – ви все зрозумієте. Ми, як політична партія до цього не має жодного відношення”, – сказав Арахамія.

Водночас він заявив, що Скороход “неодноразово пропонувала своїм колегам грошову допомогу”.

Ірина Геращенко з “Європейської солідарності” наголосила, що колеги “вимагають створення ТСК з питання тиску на народного депутата і її родину”.

Лідерка “Батьківщини” Юлія Тимошенко звернулася до команди партії “Слуга народу”: “Це велика мужність – пробачати людям їхню чесну позицію. Якщо зараз ви не станете на захист однієї вагітної жінки та її родини, коли арештували її чоловіка за те, що вона вчора проголосувала проти ринку землі – якщо ви не захистите, навряд чи хтось захистить”.

Згодом у коментарях журналістам у кулуарах Ради Давид Арахамія заявив, що буде виносити на засідання рішення про виключення Анни Скороход з фракції “Слуги народу”.

“Я буду особисто виносити рішення про виключення її з фракції, тому що немає ніякого сенсу знаходитися у фракції та не підтримувати жодні рішення. Навіщо перебувати у фракції і не виконувати рішення фракції?”, – запитав Арахамія.

Читайте також:
Рада ухвалила закон про анбандлінг ГТС і “Нафтогазу”. Обманута депутатка розплакалася

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна