Серед поранених під Новотроїцьким – новий комбриг 128 огшбр Коростельов

оновлено

Один із поранених на Донеччині українських військових перебуває у важкому стані, другий – середньої тяжкості. Один із “трьохсотих” – комбриг 128 огшбр ЗСУ Євген Коростельов.

Про стан поранених 12 листопада повідомив голова Донецької військово-цивільної обласної адміністрації Павло Кириленко.

“Сумна звістка з фронту: двоє військовослужбовців дістали мінно-вибухову травму поблизу Новотроїцького… Обох доправили до Волноваської районної лікарні. Стан здоров’я одного пораненого тяжкий, іншого – середнього ступеня тяжкості”, – написав голова ОДА в соцмережі.

Кириленко уточнив, що бійці виконували бойове завдання в глибині ротних та опорних пунктів і підірвалися на невідомому вибуховому пристрої. Одному з них відірвало стопу й перебило гомілку, в іншого – відкритий перелом колінного суглоба й множинні вогнепальні осколкові поранення ноги.

Голова області зазначив, що трагедія сталася не в районі розведення сил.

Ділянка розведення військ №3 у районі населених пунктів Богданівка-Петрівське, а також район Новотроїцького знаходяться в зоні відповідальності 128-ї гірсько-штурмової бригади ЗСУ.

Раніше пресцентр штабу ОС повідомив, що з початку доби (станом на 19:00) збройні формування Російської Федерації п’ять разів порушили режим припинення вогню. Поранень внаслідок підриву на невідомому вибуховому предметі зазнали два військовослужбовці Об’єднаних сил.

ДОПОВНЕНО. За даними ЗМІ й соцмереж, один із поранених – командир 128-ї гірсько-штурмової бригади полковник Євген Коростельов. Його стан стабільний.

Водночас розходяться дані щодо причини поранення (підрив чи обстріл з АГС) та кількості поранених.

“Окрім командира бригади, внаслідок обстрілу бойовиками з автоматичного станкового гранатомета зазнали поранення ще троє офіцерів частини“, – інформує “Український мілітарний портал”.

Нагадаємо, розведення військ у районі Богданівки-Петрівського відбулося 9-11 листопада із затриманням на одну добу.
При цьому 10 листопада внаслідок обстрілу із ПТКР під Новогнатівкою було підбито автомобіль “Урал” 128-ї бригади, четверо бійців отримали поранення. Такі дії бойовиків були названі провокаціями з метою зірвати розведення.

Як відомо, Євген Коростельов очолив 128 огшбр у вересні, після того із підрозділом попрощався Герой України Сергій Собко.

Раніше полковник Коростельов був начальником артилерії – заступником командира 25-ї окремої повітряно-десантної бригади ДШВ.

Читайте також:
На Харківщині попрощалися із загиблим під Авдіївкою бійцем 92 омбр Германом Бродніковим

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна