Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 275 днів. За цей час ми опублікували 23472 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

12-метрова статуя Христа у Трускавці. Фото: facebook.com/zahidkurort

На бальнеологічному курорті Трускавець, що у Львівській області, планують звести найбільший у Східній Європі аквапарк, повідомив агентству Інтерфакс-Україна мер міста Андрій Кульчинський.

«Два місяці тому ми провели конкурс на аквапарк, перемогла компанія з Києва… Мінімум рік буде проєктування, потім три-чотири роки цілодобового будівництва, оскільки це величезний об’єкт на три гектари», – розповів він.

Аквапарк планують розмістити на місці 25-поверхівки, що на виїзді з Трускавця. Це найвищий недіючий будинок Львівщини. Інвестори його знесуть або реконструюють.

Концепція аквапарку передбачає готельні номери.

Трускавець відомий завдяки мінеральним водам, зокрема з запахом нафти та сірководню. Торік Трускавець відвідала найбільша за десять років кількість туристів. Середня тривалість перебування – 14 днів. 30% туристів – іноземці, найбільше з Польщі, потім з Азербайджану, Молдови та Білорусі.

Торік у Трускавці відкрили два нові три-чотиризіркові готелі: Green Park, що ним володіє футболіст Андрій Воронін, та «Алькор». Наразі ще три готелі будують інвестори з Туреччини, Азербайджану і Казахстану.

Нагадаємо, на початку року Одеська облдержадміністрація заявила про наміри організувати регулярні вертольотні рейси, зокрема до Трускавця та інших курортів.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button