Обшуки у власника "Прямого" - це спроба побудувати путінський режим так званої "керованої демократії" в Україні, - Уколов

Обшуки у власника телеканалу "Прямий" Володимира Макеєнка - це віроломний напад на свободу слова в Україні.

Про це в ефірі "Прямого" завив політтехнолог Віктор Уколов.

"Як народний депутат шостого скликання, який був членом Комітету з питань свободи слова я вважаю, що обшуки у власника телеканалу "Прямий" - це віроломний напад на свободу слова в Україні. Не менше, ніж віроломний напад, оскільки намагаються закрити рота одному з опозиційних каналів, які не співають осанну президенту і новій владі. Це ганебно і неприпустимо. Україна завжди була демократичною країною, і це була наша основна відмінність від Росії", - зазначив політтехнолог.

Уколов підкреслив, що дії чинної влади щодо опозиційних медіа, зокрема "Прямого", є спробою побудови режиму, на зразок путінського.

"Те, що зараз відбувається - це спроба побудувати путінський режим так званої "керованої демократії" в Україні. Гадаю, що всі, хто цінує свободу і демократію, мають стати на захист телеканалу "Прямий", - наголосив експерт.

Такі дії правоохоронців ведучий телеканалу Тарас Березовець пов'язує з останнім інтерв'ю керівника Офісу президента, в якому Богдан сказав, що Зеленський – чутлива людина і дуже ображається, коли його постійно критикують.

"І зараз ми бачимо реакцію на такі образи на журналістів і як він на це реагує – обшуками і брутальними наїздами на теле- радіомовника", – сказав Березовець в ефірі "5 каналу"

Він додав, що "Слуга народу" тримає парламент, а профільний комітет очолює Шуфрич – "це і є відповідь на питання, чи варто розраховувати на захист".