Ляшко і Герус побилися в “Борисполі” через електроенергію. ВІДЕО

 

У середу, 6 листопада, в залі офіційних делегацій (ЗОД) аеропорту “Бориспіль” стався конфлікт із рукоприкладством між екснардепом, лідером Радикальної партії Олегом Ляшком та народним депутатом від партії “Слуга народу”, головою Комітету Верховної Ради з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Андрієм Герусом. Під час тривалої штовханини сперечальники обмінювалися стусанами, при цьому Ляшко розірвав опонентові сорочку.

Як передає “Новинарня“, відеозапис конфлікту ввечері виклав на своїй ФБ-сторінці Олег Ляшко.

Як можна побачити на відео, відео знімав помічник Ляшка, якого Герус назвав “охоронцем”.

Суперечка почалася з того, що Ляшко почав запитувати депутата Геруса, за чиї кошти він перебуває в залі офіційних делегацій міжнародного аеропорту та “чому “слуга народу” не йде до народу”.

Герус спершу сприймав розмову як жарт. Але невдовзі Ляшко на підвищених тонах перейшов на економічну тематику та звинуватив Геруса в сприянні значному розширенню імпорту в Україну російської електроенергії. Політик-радикал вимагав від Геруса “повернутися в Раду і скасувати поправку до закону”, яка відкрила подібну можливість. Той багаторазово відповідав, що “купувати дорогу енергію в Ахметова ми не будемо”.

Олег Ляшко скористався присутністю помічника і виштовхав Андрія Геруса в менше приміщення, а коли той почав штовхатися, схопив його за сорочку на грудях і став різко смикати. Під час подальшої сутички Ляшко падав, але продовжував поводитися агресивно.

При цьому Герус називав Ляшка лобістом інтересів олігарха Ріната Ахметова. 

Як відомо, Герусові часто закидають те, що він діє в інтересах олігарха Ігоря Коломойського.

Версія Ляшка

“Сьогодні випадково побачив у ЗОДі «слугу народа» Геруса, який відкрив імпорт російської електроенергії з Росії. Коли у російського лобіста закінчилися аргументи, він почав махати руками. Однак проблема від того нікуди не поділася – через зраду Геруса Україна сьогодні потрапляє в повну енергетичну залежність від країни-агресора. Ця зрада має бути розслідувана і покарана!” – написав Олег Ляшко в фейсбуці у коментарі до відео.

Версія Геруса

Депутат Андрій Герус вважає сутичку спровокованою в інтересах олігарха Ахметова.

“Сьогодні відомий захисник бізнесу Ахметова, забутий всіма О. Ляшко мене очікував в аеропорту “Бориспіль”, щоб влаштувати шоу-провокацію. Знижена на 15% ціна електроенергії та повна готовність до зими ніяк не влаштовує “немонополіста” (Ахметова – “Н”), і вони вдаються до все більш витончених способів, як вести свій бізнес.

Звісно ж, претензія Ляшка – це імпорт [російської] електроенергії. Хоча три роки імпорту вугілля із Росії по формулі “Роттердам+”, що супроводжувалося ростом тарифів для українських споживачів, його повністю влаштовували. Бо на цьому добре заробляв його любий «немонополіст».

Все нормально, постраждала тільки сорочка. Такі видатні результати це спільна робота Олега Ляшка та його охоронця. Без свого охоронця він не хотів спілкуватися.

Оскільки вважаю Ляшка найбільш продажним (екс)політиком, то це – хороший індикатор, що і як робити надалі.

А у “немонополіста”, схоже, там вже зовсім дах поїхав, якщо дійшли до такого дна”, – написав Андрій Герус.

Читайте також:
Поправка Геруса: імпорт електроенергії з РФ в Україну зріс утричі, – ЗМІ

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна