“Слуга народу” хоче скасувати перехід шкіл на українську мову з 2020 року

Народний депутат від фракції “Слуга народу” Максим Бужанський зареєстрував законопроєкт №2362 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо навчання державною мовою в закладах освіти.

Про це йдеться на сайті Верховної Ради.

Наразі текст законопроєкту відсутній, проте його автор у своєму Telegram зазначив, що законопроєктом передбачається продовження права отримувати середню освіту російською мовою до 2023 року. Нині ця норма має діяти до 2020 року.

“Як ви пам’ятаєте, російськомовні школи мають перейти на українську з 2020 року. А все решта з 2023. Це чисто дискримінаційна норма і я вніс законопроєкт, які має її ліквідувати”, – написав він.

Раніше повідомлялося, що в Естонії почали в обов’язковому порядку навчати естонської мови російськомовних солдатів-строковиків, які погано нею володіють. Читайте більше тут:

Додайте свій відгук

Next Post

Бюджет для комиссии по ликвидации Украины

Ср Лис 6 , 2019
Что же пообещал премьер в бюджете-2020? В следующем году мы не будем развиваться и большая часть ресурсов будет направлена на погашение внешних и внутренних долгов. Переглядів: 4 149 Читайте також:Світ у наступні 100 років - що справдилося з передбачень Джорджа ФрідманаКабмін дозволив реєструвати ФОПи онлайн на постійній основіЛишили права бути адвокатом: […]