Новини

ГПУ перевіряє можливу причетність Портнова до злочинної протидії Євромайдану

ГПУ перевіряє можливу причетність Портнова до злочинної протидії Євромайдану

Сергій Горбатюк

Проти ексчиновника часів Януковича Андрія Портнова в ГПУ йде розслідування щодо причетності до подій під час Майдану та можливої причетності до злочинної протидії протестним акціям.

Про це в інтерв’ю “Прямому” розповів ексначальник Управління спецрозслідування ГПУ Сергій Горбатюк.

“Ми розслідували справи стосовно Портнова. Але, наприклад, була справа хоч і незначна за розміром, але справа про отримання коштів ним як викладачем. Тобто за матеріалами справи було встановлено про нездійснення викладацької діяльності, і було повідомлено про підозру ще на початку 2015 року. І десь в кінці 15-го, на початку 16-го заступник генпрокурора Столярчук каже, що необхідно закрити справу стосовно нього. Ми відмовилися закривати, тому що не було підстав. Але після того прокурорами було прийнято рішення про закриття цієї справи. І до теперішнього часу це рішення не скасоване. І він козиряє тим, що воно закрите”, – наголосив Горбатюк.

Він додав, що є ще й інші розслідування, де безпосередньо перевіряється і перевірялася діяльність Портнова на причетність до подій під час Майдану, на можливу причетність до злочинної протидії протестним акціям, а також можливий вплив на прийняття судами рішень щодо позбавлення прав “автомайданівців” та арешти протестувальників.

“Але питання в тому, що дуже складне розслідування. Тому що всі знають, що начебто це так відбувалося, і журналістські розслідування є, і так далі, але немає достатніх підтверджень, які би дозволяли приймати прокурору відповідне процесуальне рішення”, – додав він.

Нагадаємо, ДБР відкрило справу про незаконний збір інформації в інтересах Портнова.

Раніше Головань заявив, що Державне бюро розслідувань може співпрацювати з Російською Федерацією у справі українських моряків.

Також слідкуйте за “Прямим” у FacebookTwitter Telegram та Instagram.