У свідомості Зеленського та його оточення живе радянське уявлення про світ, - Висоцький

Homo Soveticus

У свідомості чинного президента України Володимира Зеленського та його оточення  живе радянське уявлення про світ, згідно з яким НАТО є агресивним блоком, а війна на Донбасі почалась через те, що цей регіон не був почутий.

Про це в ефірі "Прямого" сказав народний депутат VIII скликання Сергій Висоцький.

"Для того, щоб зрозуміти, що відбувається, треба зануритись в персональні питання про особистість пана Зеленського і про його оточення. Що я побачив за ці дні – і це не тільки тема НАТО – від його оточення і від людей протягом всього цього періоду? Брати Шефіри, Сивохо, новопризначений радник секретаря РНБО. Я побачив, що в їхньому мозку й свідомості живе досить радянське уявлення про світ. В цьому уявленні є, як невід’ємна частина його, агресивний блок НАТО, який заважає нормальним людям", - сказав колишній нардеп.

Висоцький додав, що через бачення війни на Донбасі як внутрішнього конфлікту в Україні, а також небажання дратувати Росію активною євроінтеграцією, чинна влада не буде педалювати питання вступу до НАТО.

"В цьому уявленні є внутрішнє усвідомлення війни з Росією, яка на нас напала, як якогось конфлікту, тому що хтось не почув Донбас. Російська мова, всі ці всі історії. Вони зараз миряться з Росією, щось там вирішують з так званими "ЛДНР", якесь там розведення йде. Навіщо зараз засмучувати Володимира Володимировича? Це ж можна Путіна засмутити, якщо ми зараз підемо і прямо скажемо: так, ми хочемо до НАТО, як ми казали про це п’ять років… В уявленні про світ цих людей відмова від НАТО – це органічний крок, про який вони не будуть казати, але й не будуть педалювати", - зазначив він.