Новини

Аргументація Коломойського нагадує риторику німецьких націонал-соціалістів часів Гітлера – Поярков

Аргументація Коломойського нагадує риторику німецьких націонал-соціалістів часів Гітлера – Поярков

Аргументація олігарха Ігоря Коломойського, щодо жарту “Кварталу 95” про згорілий будинок екс-глави Нацбанку Валерії Гонтаревої, нагадує риторику німецьких націонал-соціалістів часів Гітлера.

Про це в ефірі “Прямого” повідомив телеведучий і блогер Сергій Поярков.

“Здивувала мене реакція пана Коломойського. Тому що, по-перше, почати треба з того, що фашизм або нацизм – це коли люди радіють саме з пожежі в чужому будинку, в будинку свого сусіда. І саме в цьому контексті мене здивував пан Коломойський… Я собі з дахом уявляю, як “95 квартал” пошуткує над подіями Бабиного Яру. Пошуткують, пісень наспівають. “95 квартал” і особисто Кошовий жартував про те, як “Беркут” б’є демонстрантів ебонітовими паличками і виробляє електрику. Коли ж він нарешті перейде до жартів, як фашисти спалювали людей в крематоріях. Мене бісять ці веселі морди в залі, ці вонючі харі. А як хор Вірьовки заспіває Хорста Весселя нацистського – ви будете ржати разом з Коломойським?

Пану Коломойському особисто я хочу пояснити і нагадати, що не можна шуткувати над смертю, тортурами, пожежами і людським горем. Жарти над згорілою оселею дуже швидко переростають в жарти над євреями або циганами, або “неповноцінними слов’янами”… Пане Коломойський, я проти підпалів будинків, я проти переслідування будь-кого без рішення суду. Я чомусь думав, що багатостраждальний єврейський народ заплатив таку жахливу ціну, що ніхто і ніколи не буде радіти пожежі в чужому домі… Я проти радості Гітлерюгенда, коли палять будинки тим, кого призначили винними. І я не хочу, щоб “95 квартал” в прямому ефірі на всю країну демонстрував гітлерюгенд-стайл, а Коломойський радів цьому”, – розповів Поярков.

Нагадаємо, “кварталівці” в ефірі від 19 жовтня разом із хором імені Григорія Верьовки виконали пісню “Горіла хата”. Там, зокрема, є такі слова: “Горіла хата, палала, в Лондоні жінка плакала”, “хата горить в Гореничах, а в Лондоні Валерія думає на Валерича”, “хата згоріла від стида”.

Також слідкуйте за “Прямим” у FacebookTwitter Telegram та Instagram.