RU
 

Roshen програв суд Бориспільській міськраді

Корреспондент.biz,  23 жовтня 2019, 13:37
0
686
Roshen програв суд Бориспільській міськраді
Фото: zn.ua
Компанія Порошенка програла справу про пайовий внесок чиновникам Борисполя

Суд задовольнив усі позовні вимоги Бориспільського виконкому і відхилив зустрічний позов Roshen.

 
Господарський суд Київської області задовольнив позовні вимоги виконавчого комітету Бориспільської міськради і присудив ТОВ Бісквітний комплекс Roshen, який входить в однойменну кондитерську корпорацію Петра Порошенка, доплатити 23,193 млн грн пайового внеску при будівництві підприємства. Про це йдеться в рішенні суду від 15 жовтня.
 
Відзначимо, що Roshen запустив нову фабрику в червні 2019 року.
 
Таким чином суд визнав укладеною Додаткову угоду №2, згідно з якою розмір пайової участі складає 10% від будівельного кошторису в 667,31 млн грн. З 66,7 млн ​​грн пайового внеску відняті 11,18 млн за об'єкти енергетичного господарства та 39,1 млн грн - за зовнішню систему водопостачання. Сума пайового внеску склала 61,70 млн грн.
 
Згідно з рішенням, з цієї суми також вирахувана вартість інженерних споруд і за межами земділянок, відведених під будівництво фабрики - 8,51 млн грн. таким чином фінальна сума пайового внеску становить 53,19 млн грн.
 
У рішенні також сказано, що в серпні 2016 року Roshen вже заплатила в бюджет 30 млн грн пайового внеску. Ще 23,19 млн грн компанії доведеться доплатити, сказано в рішенні суду.
 
Крім того, суд постановив, що судові витрати в сумі 1 921 грн також має сплатити Бісквітний комплекс Roshen. Цим же рішенням суд відмовив у задоволенні зустрічного позову Roshen про зменшення пайового внеску.
 
Рішення може бути оскаржене протягом 20 днів з дня оприлюднення.
 
Раніше повідомлялося, що Roshen скорочує збитковий бізнес у Литві. Через збитковість Roshen скоротила виробництво на фабриці в Литві, яка спеціалізувалася на виробництві карамелі.
 
Нагадаємо, київська фабрика Roshen збільшила дохід на 44%. Корпорація Roshen має намір збільшити статутний капітал Київської фабрики на 330 млн гривень.
 
 
 
Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
ТЕГИ: судБориспольгорсоветмэрияRoshen
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі
Загрузка...