Постійна апеляція до уявних мас ще зіграє з президентом та його командою дуже поганий жарт.

1) Поднимите руки все кто хочет войны. Никто не хочет войны!
2) Выйдите на улицу и спросите у сотни людей, бандит ли он, все ответят, что бандит.
3) Вы сейчас спорите не со мной, а с 80% населения страны (як з 73% виборців, яких загалом близько 40% звідкілясь з'явилося в 2 рази більше людей — невідомо. Особливо враховуючи те, що більшість з них голосувала не «за», а «проти»).

Такі примітивні маніпуляції можуть дати публічну підтримку лише в найкоротшій перспективі. Вони все сильніше занурюють команду кварталу в теплу ванну: ці люди дійсно вважають, що зараз, у цей момент, мають повну та беззаперечну підтримку 80% країни.

Ставати заручником придуманих своїм оточенням міфів дуже небезпечно. Одне діло коли «зірку» ловить одна людина, яка впливає лише на власне життя. І зовсім інше — коли повна, безапеляційна самовпевненість б'є в голову цілій команді, в руках якої доля країн та народів.

Вона спотворює реальність як міцний алкоголь: коли будь-яка критика або заперечення має бути висміяною та списаною на підступи ворогів. Коли здається, що будь-яку помилку можна перевести у жарт (ще й неодноразово). Коли ти, маючи таку шалену підтримку та цілу країну за спиною, можеш на рівних зустрітися з володарем сусідньої країни, що веде проти тебе війну.

Не дарма кажуть, що тепла ванна добряче змінює психічний стан людини. Якщо найближчі люди, ті, хто мали б чесно тебе пришпорювати, із захопленням та острахом схвалюють будь-яку дурницю, починає здаватися, що ти здатен на будь-що. Особливо — коли підступний ворог тебе в цьому переконує, йдучи на умовні мікроскопічні поступки заради майбутнього шантажу.

Тобі влаштовуватимуть світові рекорди, ти виловлюватимеш амфори, робитимеш неймовірні перформанси всередині країни. Але кожен вихід з облаштованих соратниками комфортних умов десь за кордоном втискатиме тебе з розгубленою міною на обличчі у крісло все сильніше.

Зараз ми вже знаходимося на тому кроці, коли президент країни вже бачить ворогів у будь-якому прояві, як йому здається, неповаги. Бо він правий, ось, це підтвердить його дружина, це підтвердять Андрій Богдан та Богдан Андрій. Ось 99,9% населення це підтвердять. А 0.1%, що залишилися — це проплачені зрадники та вороги! Я прослуховуватиму їхні телефони та саджатиму їх до в'язниці!

Цей стан є дуже небезпечним для всіх нас. Бо той масовий психоз президентського офісу робить із вас персональних ворогів президента. Всіх вас, за виключенням тих, хто сліпо схвалює всі без виключення його дії.

А президент, що живе в країні своїх ворогів, ніколи добре не закінчить. Це довів янукович. Це, на жаль, може довести й пан зеленський. Зустріч із реальністю буде дуже болючою.