Космос і Всесвіт - дізнайтеся все!

Новини, аналітика, статті, фото та відео

Virgin Orbit: ми доберемося до Марса раніше SpaceX

Virgin Orbit: ми доберемося до Марса раніше SpaceX

Virgin Orbit щосили готується до запуску ракет на орбіту Землі з-під крила переобладнаного Boeing 747, але амбіції Річарда Бренсона простягаються набагато далі — щойно компанія оприлюднила плани щодо виконання першої комерційної супутникової місії на Марс — відправки на Червону планету вантажу з крихітних дослідницьких зондів.

Головна дійова особа в новому задумі голови Virgin Orbit — модифікований літак Boeing 747, він же Cosmic Girl, пристосований для запуску невеликих ракет зі стратосфери, з висоти близько 10 700 метрів. Ракета піднімає на орбіту супутники, від зовсім маленьких, розміром зі смартфон, до великих, як холодильник.

У липні компанія провела перші випробування ракети LauncherOne, яка була скинута з крила Cosmic Girl в небі над Південною Каліфорнією. За словами керівництва, перші комерційні клієнти Virgin Orbit зможуть відправити свої супутники на орбіту Землі у 2021 році, але вже незабаром після цього, з'явиться можливість посилати зонди набагато далі. Новий план задуманий у співпраці зі супутниковою компанією SatRevolution, а також з рядом вчених та інженерів з майже десятка польських університетів.

LauncherOne - двоступенева ракета під крилом модифікованого Boeing 747

LauncherOne - двоступенева ракета під крилом модифікованого Boeing 747

Новий консорціум поставив собі за мету підготувати та провести «першу у світі приватну місію по запуску малих супутників на Марс». Випередивши SpaceX, Virgin Orbit стане першою приватною компанією на Марсі.

SatRevolution, яка вже відправила перший приватний польський супутник на орбіту Землі в цьому році, займеться розробкою та виробництвом апаратів класу CubSat. Тим часом Virgin підготує свою орбітальну ракету для випробувального польоту. Якщо все пройде вдало, запуск зондів на Марс може відбутися вже у 2022 році.

«Ми побачили неймовірну користь від малих супутників на орбіті Землі, і ми хочемо почати запускати ракети в дальній космос, — говорить віце-президент Virgin Orbit з розвитку бізнесу Стівен Ейзель. - Ми пишаємося тим, що запустили нову хвилю польської присутності в космосі».

За матеріалами: New Atlas

На цьому поки все. Та не забувайте поділитися прочитаним зі своїми друзями!


Останні публікації

Підпишись на новинки