Спецслужби виявили надсекретний підрозділ РФ, який "дестабілізує" Європу — ЗМІ

Середа, 9 жовтня 2019, 00:35

Розвідувальні служби принаймні чотирьох західних країн виявили цілком таємний підрозділ ГРУ Генштабу Росії, діяльність якого пов'язана з дестабілізацією ситуації в Європі.

Джерело:New York Times.

"Спочатку відбулася кампанія дестабілізації в Молдові, після чого було отруєння торговця зброєю в Болгарії, потім спроба перевороту в Чорногорії. Торік у Британії було вчинено замах на колишнього російського шпигуна за допомогою нервово-паралітичного реагенту", - інформує американська газета.

При цьому зазначається, що ця група під умовною назвою "частина 29155" діяла принаймні десять років, але західні спецслужби виявили її існування тільки нещодавно.

Як пише видання, цю інформацію підтверджують розвідувальні служби чотирьох західних країн. Однак вони не можуть чітко спрогнозувати, де наступного разу проявлять себе російські оперативники.

В NYT уточнюють, що діяльність каманди цілком вписується в "гібридну війну", яку веде Путін проти Заходу. Вона поєднує пропаганду, хакерські атаки та дезінформацію, а також відкрите військове протистояння.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування