У Кремлі відреагували на заяву Лукашенка, який назвав сторонами війни на Донбасі Україну та Росію

У Кремлі відреагували на заяву Лукашенка, який назвав сторонами війни на Донбасі Україну та Росію

Фото: Associated Press

Попри думку найближчих союзників, Росія все ще дотримується іншої позиції.

У Кремлі заявили, що не згодні з твердженням президента Білорусі Олександра Лукашенка, який назвав війну на Донбасі конфліктом Росії й України.

Про це заявив прессекретар президента Росії Дмитро Пєсков, передає УНІАН.

Водночас він заявив, що у Кремлі такої заяви Лукашенка не бачили.

"Тут можна лише не погодитися з цією тезою, тому що конфлікт на Донбасі є внутрішньоукраїнських конфліктом і Росія аж ніяк не була, не є і не буде стороною цього конфлікту", - наполягає Пєсков.

На запитання, чому навіть найближчі союзники РФ дотримуються іншої думки і як знайти однаковий підхід у цьому питанні, він сказав: "Тут потрібно не підхід шукати". "Неважливо, хто ким кого вважає, тут важливо, хто готовий виконувати взяті на себе зобов'язання, а хто не готовий. А головне, важливо допомогти Україні впоратися з цією життєво важливою для неї проблемою - проблемою південного сходу, допомогти Україні вирішити цю проблему", - сказав речник Путіна.

Раніше Лукашенко заявив, що бойові дії на Донбасі, що тривають від 2014 року, є конфліктом між Росією і Україною. "І не треба після мене говорити, що це не конфлікт Росії та України. Так, не треба ігнорувати керівників "ЛНР" і "ДНР" - невизнаних. Так, невизнаних, але вони є, їх теж уникати не можна. Це питання домовленостей. Головне, щоб головні сторони (Україна і РФ) вв’язалися в розгляд цього конфлікту й ухвалювали рішення", - сказав він.

Зеленський та Лукашенко провели зустріч у Житомирі

Зеленський та Лукашенко провели зустріч у Житомирі

Повʼязані теми:

Наступна публікація