Кремль каже, що не може гарантувати відведення військ на Донбасі

Понеділок, 7 жовтня 2019, 14:21
Кремль каже, що не може гарантувати відведення військ на Донбасі

Прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков заявляє, що Кремль має певний вплив на бойовиків на Донбасі, але гарантувати відведення військ не може.

Джерело: ТАСС.

Пряма мова Пєскова: "Ми говоримо про регулювання всередині українського конфлікту. Кремль, безумовно, має певний вплив на республіки Донбасу. Але ви знаєте, що республіки Донбасу – самостійні суб'єкти у врегулюванні цього конфлікту".

Деталі: У Кремлі продовжують твердити, що Росія "не є стороною конфлікту".

Пєсков додав, що "Москва поряд з Берліном і Парижем є гарантом Мінського плану дій" і зацікавлена, щоб він був виконаний.

Що було раніше: 7 жовтня Збройні сили України і бойовики повинні були почати розведення сил в районі населених пунктів Золоте і Петровське. Однак міністр закордонних справ Вадим Пристайко заявив, що розведення військ у цих населених пунктах 7 жовтня не буде, оскільки бойовики порушили домовленість.

Передсторія:

  • 13 вересня представник України в Тристоронньої контактній групі Леонід Кучма зазначав, що президент Володимир Зеленський буде ставити на майбутній "Нормандській зустрічі" питання щодо відведення військ по всій лінії зіткнення.
  • Міністр оборони України Андрій Загороднюк заявив, що розведення військ на Донбасі буде відбуватися не одразу по всій лінії розмежування, а ділянками.
  • 1 жовтня президент Володимир Зеленський заявив про досягнення на зустрічі Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі домовленості про початок розведення військ у Петровському та Золотому.  

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування