Транспорт: на землі, у воді й повітрі

Новини, аналітика, статті, фото та відео

У Китаї почали прокладати колії для магнітопланів, здатних розганятися до 1000 км/год

У Китаї почали прокладати колії для магнітопланів, здатних розганятися до 1000 км/год

В Китаї припускають, що, використовуючи магнітну левітацію, поїзди зможуть розігнатися з нинішніх 350 км/год на звичайних шляхах, до 600 - 1000 км/год. Це скоротить час поїздки з Ухані в Гуанчжоу в чотири рази — до двох годин.

Експериментальні колії спочатку прокладуть в центральній провінції Китаю. Будівництво почали після публікації результатів дослідження, яке провів проектний інститут China Railway Group. Їм доручили техніко-економічне обґрунтування для створення нової мережі доріг від Гуанчжоу до Пекіна, за якими поїзди могли б рухатися зі швидкістю від 600 до 1000 км/год.

Швидкісні магістралі, де потяги рухаються на швидкості 350 км/год між Пекіном та Шанхаєм, Пекіном та Гуанчжоу показали, що з моменту запуску десятиліття тому, їх середня завантаженість збільшилася до 82%. І уряд Китаю обмірковує будівництво декількох ліній маглев, заплановане на наступні одне-два десятиліття, між дельтою річки Янцзи та дельтою річки Чжуцзян, де, як очікується, попит на швидкісні міжміські поїздки буде тільки зростати.

Після введення магнітопланів в експлуатацію, поїздка з Ухані в Гуанчжоу, протяжністю 2200 км скоротиться приблизно до двох годин.

Активне просування нового амбітного проекту, почалося після прийняттям Пекіном стратегії по загальнонаціональному транспортному розвитку, оприлюдненої минулого місяця. У неї міститься глава про будівництво нових ліній магнітних доріг між ключовими міськими центрами на додаток до наявної мережі високошвидкісних ліній.

За словами інженера China Railway Group, Японія, Німеччина та США втягнули Китай в конкурентну боротьбу, тестуючи свої надшвидкі потяги на магнітній подушці та розробляючи свої технології маглев. Він додав, що лідерство Китаю у звичайних високошвидкісних перевезеннях та рухомому складі не обов'язково дасть країні переваги у світі «плаваючих поїздів».

Шанхайський потяг-маглев, відкритий у 2002 році, може рухатись зі швидкістю 430 км/год.

Шанхайський потяг-маглев, відкритий у 2002 році, може рухатись зі швидкістю 430 км/год.

Раніше, в Китаї представили прототип високошвидкісного потяга на магнітній подушці з п'ятьма вагонами. Щодо технічної інформації, яку розкрили інженери компанії «Циндао Сифан», він здатний розвивати швидкість до 600 км/год. Прототип використовуватимуть для тестів систем магнітної левітації.

За матеріалами: Asia Times

На цьому поки все. Та не забувайте поділитися прочитаним зі своїми друзями!


Останні публікації

Підпишись на новинки