Україна виконала свою частину роботи перед

Україна виконала свою частину роботи перед "нормандським самітом" - дипломат

Укрінформ
З погодженням тексту "формули Штайнмаєра" Україна виконала свою частину роботи перед самітом "нормандської четвірки" - тепер час Росії виконати свою частину та забратися з Донбасу.

На цьому наголосив заступник постійного представника України при міжнародних організаціях у Відні Ігор Лоссовський під час засідання Постійної ради ОБСЄ, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Погодивши базований на так званій "формулі Штайнмаєра" текст, Україна завершила свою частину роботи напередодні саміту "нормандської четвірки". Зараз настав час, щоб інша сторона - Росія - зробила свій внесок і пішла з Донбасу. Ми сподіваємось на конкретні рішення на майбутньому саміті "нормандської четвірки" щодо мирного врегулювання та відновлення суверенітету України на Донбасі, а також на повне та добросовісне виконання цих рішень Росією", - заявив Лоссовський.

Читайте також: Зеленський сказав, із чим поїде на “нормандський саміт” — жодної капітуляції

Український дипломат також наголосив на важливості консолідації зусиль для забезпечення звільнення всіх заручників і незаконно утримуваних осіб на основі принципу "всі на всіх", як це передбачено Мінськими угодами.

"Конфлікт триватиме, доки Російська Федерація не припинить окупацію частини території України та не виведе свої збройні сили з Криму, збройні формування, а також бойовиків та техніку з Донбасу, і територіальна цілісність України не буде відновлена в межах її міжнародно визнаних кордонів", - констатував Лоссовський.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-