Енергетика: сьогодення та майбутнє

Новини, аналітика, статті, фото та відео

У США побудують найбільшу морську вітрову станцію

У США побудують найбільшу морську вітрову станцію

Неподалік від узбережжя штату Вірджинія, компанія Dominion Energy збирається побудувати вітрову електростанцію на 2600 МВт. Вона забезпечить енергією 650 000 будинків.

Проект найбільшої в США морської вітрової електростанції, про який минулого тижня оголосив губернатор штату Ральф Нортрам, стане частиною програми по переходу енергетики Вірджинії на безвуглецеві джерела. Процес повинен завершитися до 2050 року. Поки Вірджинія відноситься до семи штатів, в яких відсутня вітроенергетика.

Якщо проект буде схвалено регуляторами в нинішньому вигляді, вітрова станція буде розташована на 45 тисяч гектарах, які зараз орендує Dominion Energy, в 43 км від узбережжя. Проведення вишукувальних робіт в океані почнеться у 2020 році, а будівництво стартує у 2022-му. Вартість проекту оцінюється в $7,8 млрд. Всього на станції буде 220 вітрових турбін.

Перший етап - 880 МВт — повинен бути завершений у 2024, другий, такий же за потужністю, у 2025, а в повну силу станція запрацює у 2026 році.

Нещодавно Dominion Energy вже почала будівництво інший вітрової станції в Вірджинії — набагато більш скромного проекту на 12 МВт. Він став першим повністю схваленим проектом у федеральних водах США.

У порівнянні з Європою США відстають у вітровій енергетиці. У 2018 морські ферми в Атлантиці виробили 18 500 МВт енергії для 11 країн Європи. А в США — всього 30 МВт, і все це припадає на єдину станцію Block Island Wind Farm у Род-Айленда.

На сьогодні найбільша станція морського вітру - Hornsea One в Північному морі, з якою до 2020 буде виробляти 1200 МВт для Великобританії. По завершенні третьої фази цього проекту - Hornsea Three - генерація подвоїться.

За матеріалами: Renewable Energy Magazine

На цьому поки все. Та не забувайте поділитися прочитаним зі своїми друзями!


Останні публікації

Підпишись на новинки