Техніка: від побутової до космічної

Новини, аналітика, статті, фото та відео

Літаючі зарядки зможуть підтримувати дрони в повітрі майже вічно

Літаючі зарядки зможуть підтримувати дрони в повітрі майже вічно

У США розробили літаючу зарядну станцію для дронів. Незабаром, сподіваються творці, проектувальникам не потрібно буде робити складний вибір між вагою батарей та часом, який дрон може провести в повітрі.

Через обмежену енергомісткість літій-іонних батарей, сучасним проектувальникам дронів постійно доводиться балансувати між трьома важливими параметрами: час польоту, вага батарей та вага корисного навантаження, яку можна взяти в політ. Найчастіше чимось доводиться жертвувати. Інженери з Каліфорнійського університету в Берклі пропонують незвичайний вихід — повітряну зарядну станцію. Прототип вже випробували, він збільшив час польоту дрона в п'ять разів.

Система-прототип складається з великого дрона вагою 820 грамів, у якого дуже скромна батарея - 2,2 А·год. Її вистачає лише на 12 хвилин польоту. Однак це лише початок історії — на дроні зверху закріплена «воронка» зарядної станції. І підтримують його в повітрі невеликі дрони-заправники. В них батарея всього на 0,8 А·год, а також додатковий вантаж — батарея для зарядки на 1,5 А·год.

Літаючі зарядки зможуть підтримувати дрони в повітрі майже вічно

Скромного акумулятора вистачає тільки на те, щоб піднятися в повітря до великого дрона, сісти на нього зверху та заправити його від зарядної батареї. Ось як це виглядає:

 

 

Кожна літаюча батарея продовжує час знаходження великого дрона приблизно на п'ять хвилин. Змінюючи один одного, дрони-заправники роблять політ дрона зі струмоприймачем теоретично майже вічним — поки його компоненти працюють.

Після того, як команда навчила дрони-заправники влучно та м'яко приземлятися, в ході експерименту, вони збільшили час перебування великого дрона в повітрі в п'ять разів — з 12 хвилин до години.

Літаючі зарядки зможуть підтримувати дрони в повітрі майже вічно

Особливо цей підхід актуальний для військових — наприклад, для продовження місії дрона-спостерігача, а також для фотографування та картографування з висоти. У деяких випадках простіше замінити один дрон з камерою іншим повноцінним дроном, але якщо на ньому встановлено унікальне обладнання, підхід з дозаправленням у повітрі може бути потрібний.

На наступному етапі інженери будуть навчати дронів-заправників повноцінному дозаправленню в повітрі — на свіжому повітрі та в умовах, коли головний дрон продовжує свій рух.

За матеріалами: IEEE Spectrum

На цьому поки все. Та не забувайте поділитися прочитаним зі своїми друзями!


Останні публікації

Підпишись на новинки