“Однодумці” — це позаполітична інтерактивна платформа для відкритого діалогу

Початок вересня запам‘ятається не тільки теплими й сонячними днями, але й вельми гарячим періодом у діяльності активних громадських осередків. Зокрема, в цей період інтерактивна платформа “Однодумці” звітувала про успішне завершення проекту “Твоя ініціатива”, а також оголосила про запуск аналітично-ресурсного центру по обробці та реалізації громадських проектів “Ініціатива в дії”.

Плановий перехід від аккумуляції народних ініціатив до їх безпосередньої обробки і втілення відбувся одночасно з початком роботи нових Президента, Верховної Ради та Уряду, що з очевидних причин внесло певні корективи. Але, за словами активістів, завдяки невпинній роботі фахівців платформи, знадобилося мінімум адаптацій для продовження плідної співпраці.

Відповідно до ухваленого протоколу, було сформовано комунікаційні та аналітичні групи, що створюють план подальшої роботи платформи “Однодумці”. Також ініціативи, що перебувають у розробці, були розподілені за потенціалом втілення та видовими ознаками на категорїї (право, освіта, безпека, екологія, тощо).

Фахівці об’єднання активно спілкуються з авторами ініціатив як онлайн так і очно, аби скоригувати та надати описову форму проектам, що опубліковані на сайті, експертної та правової вивереності. Слід зазначити, що деякі з них вже мають неабиякий законотворчий потенціал.

Зокрема, мова йде про ініціативи:

  • “Реформування органів адміністрування виборів”,
  • “Ліцензування та акредитація психологів та психотерапевтів України”,
  • “Нова комунікаційна політика держави (на прикладі ЄС)”,
  • “Інтелектуальна власність — основа інноваційної держави”,
  • “Утилізація батарейок — будівництво власних потужностей.

Звісно, це лише невелика частина проектів, над якими працює колектив платформи однодумців. Більше того, збір ініціатив було вирішено не припиняти, навіть попри завершення попереднього проекту платформи “Однодумці” — “Твоя ініціатива”. Тож долучайтеся, створимо нову активну ланку суспільства разом!

Нагадаємо, “Однодумці” — це позаполітична інтерактивна платформа для відкритого діалогу з громадськістю з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України. В основу проекту поставлена мета накопичення та реалізації пропозицій, ініціатив та проектів людей на місцях: в бізнесі, охороні здоров’я, виробництві, освіті, війську, тощо.

https://odnodumci.org

і