Транспорт: на землі, у воді й повітрі

Новини, аналітика, статті, фото та відео

Volocopter протестував аеротаксі в міських умовах

Volocopter протестував аеротаксі в міських умовах

Компанія Volocopter завершила перший етап випробувань свого аеротаксі в міських умовах, які пройшли в німецькому Штутгарті. В ході тестування, апарат з 18 роторами успішно злетів та приземлився над спортивним майданчиком в центрі міста. Тестування пройшло без пасажирів на борту.

У світі аеротаксі, компанія Volocopter, безумовно, є одним з найбільш перспективних гравців на ринку. Їх літаюче таксі раніше брало участь на виставках в Німеччині, де знаходиться завод Volovopter, та в Дубаї, влада якого планують в майбутньому створити мережу аеротаксі, а також привернуло великих інвесторів, таких як Daimler. Тільки за останній рік ми побачили, як компанія добралася до Сінгапуру, представила нову, більш потужну версію та вперше використовувала її в умовах аеропорту.

«Наші повітряні таксі Volocopter відкривають абсолютно нове уявлення про міську мобільність. Як побачив сьогодні Штутгарт, вони летять тихо та швидко, але при цьому дотримані всі заходи безпеки, і ми наближаємося до стадії впровадження. Повітряні таксі Volocopter здатні розв'язати проблему корків на дорогах у великих містах по всьому світу, а також тут, в Німеччині», сказав Флоріан Рейтер, генеральний директор Volocopter GmbH.

В ході нових випробувань Volovopter вертикально злетів над спортивним майданчиком в центрі міста. Безпілотний політ тривав всього кілька хвилин, але це дозволило скласти певне уявлення про те, який рівень шуму можуть створювати аеротаксі при використанні в межах міста.

Volocopter протестував аеротаксі в міських умовахVolocopter протестував аеротаксі в міських умовах

Аеротаксі Volovopter - мультикоптер, розрахований на перевезення двох чоловік вагою не більше 160 кг. Дальність польоту складе 35 км при максимальній швидкості в 110 км/год. При цьому, мультикоптер може виконувати зліт, політ та посадку в повністю автоматичному режимі. Перші випробування Volovopter пройшли ще у 2013 році, а з пасажиром на борту — у 2016 році.

 

 

Раніше Volocopter протестував своє літаюче таксі в аеропорту Гельсінкі. Під час випробувань аеропорт функціонував у звичайному режимі — так розробники хотіли показати, що аеротаксі досить просто інтегрувати в наявну авіаційну систему.

За матеріалами: New Atlas

На цьому поки все. Та не забувайте поділитися прочитаним зі своїми друзями!


Останні публікації

Підпишись на новинки