У проєкті Закону “Про Державний бюджет України на 2020 рік”, який уже надійшов до Верховної Ради, закладено 108 мільярдів гривень на охорону здоров’я, 136,4 мільярда на освітню сферу і 8,6 мільярда гривень на розвиток культури та інформаційної діяльності.

Про це розповіла міністр фінансів Оксана Маркарова на брифінгу в Будинку уряду, повідомляє UATV.

Наступного року видатки на охорону здоров’я збільшаться на 9,8 млрд грн. З передбачених 108 млрд грн кошти планують розподілити наступним чином:

  • медична субвенція – 14,6 млрд грн;
  • реалізація програми медичних гарантій для первинної, екстреної, вторинної (спеціалізованої) і  третинної (високоспеціалізованої) медичної допомоги, реімбурсації лікарських засобів – 72,1 млрд грн;
  • централізоване придбання медикаментів і медичних виробів – 6,6 млрд грн;
  • лікування громадян за кордоном – 700 млн грн.

З 8,6 млрд грн, передбачених у державному бюджеті на розвиток культури та інформаційну сферу, планується витратити 100 млн грн на діяльність Українського інституту книги, а також підтримку видання книг і популяризацію української літератури у світі. Також 2 млрд грн виділять на розвиток Суспільного мовлення і 1,3 млрд грн –
на підтримку кінематографії.

На 7,7 млрд грн більше, ніж поточного року, виділять на освіту. Загалом заплановано виділити 136,4 млрд грн, з яких 300 млн грн. підуть на розвиток закладів вищої освіти.

Проєкт Закону “Про Державний бюджет України на 2020 рік” уже надійшов до Верховної Ради. Його зареєстрували під номером 2000, проте текст документу на сайті парламенту поки що відсутній.

Нагадаємо, у держбюджеті-2020 передбачається мінімальна зарплата у 4723 грн.

Від admin