СКУ звертається до Президента України позитивно вирішити
питання закону у підтримці Пласту

4 вересня 2019 р. Президент України Володимир Зеленський наклав вето на Закон України «Про державне визнання і підтримку Пласту – Національної скаутської організації України».

Світовий Конґрес Українців вважає прийняття Верховною радою України Закону «Про державне визнання і підтримку Пласту – Національної скаутської організації України» надзвичайно важливим і актуальним. «Цей закон покликаний стати не тільки основою для відповідної підтримки і розвитку пластового скаутського руху у світі та Україні зокрема, а і базою національно-патріотичного виховання дітей та молоді, вагомою об’єднуючою ланкою України та діаспори та важливою складовою виховання та збереження української ідентичності українців в Україні та у світі», – заявив Президент СКУ Павло Ґрод.

Зважаючи на вказані у вето окремі недоліки в тексті Закону, прийнятого 30 травня 2019 року, СКУ звертається до Президента України з проханням підготувати нову редакцію згаданого Закону та внести його до Верховної Ради України як невідкладний, a до Верховної Ради – розглянути і прийняти Закон у підтримці Пласту.

Світовий Конґрес Українців та наші складові молодіжні організацій готові співпрацювати з Президентом України  в доопрацюванні зазначеного Закону. Сподіваємося на швидке та ефективне вирішення цього питання у співпраці з Президентом та Верховною Радою України.

 

Від admin