Законопроєкти про викривачів корупції на базі “анонімок” повертають до 37 року – Герасимов

Законопроєкти про викривачів корупції на базі “анонімок” повертають до 37 року – Герасимов

Законопроєкт про викривачів корупції повертає Україну до 1937 року.

Про це під час брифінгу заявив народний депутат України від партії “Європейська солідарність” Артур Герасимов, трансляцію вів “Прямий”.

“Зараз хочуть арештовувати майно третьої особи за те, що особа могла знати про щось, про злочин. Тобто не знала, а могла знати. Хто буде визначати, що таке «могла знати»? Законопроект про викривачів корупції, наша фракція підтримує цю ідею, але коли кажуть, що будуть це робити на базі анонімок – це 37 рік. Коли кажуть, що не буде жодної відповідальності за брехню – це неприпустимо. Ви посварились з сусідом, він написав, ви рік доводили невінність, а тому, хто це зробив нічого не буде. І такі речі майже в кожному законі”, – заявив він.

Раніше Комітет з питань правової політики рекомендував Верховній Раді направити на розгляд до Конституційного суду законопроект, яким пропонується закріпити за президентом Володимиром Зеленським повноваження призначати керівників НАБУ і ДБР.

29 серпня Зеленський вніс до Верховної Ради законопроект №1014. У ньому він просить закріпити за президентом повноваження створювати незалежні регуляторні органи, НАБУ, а також призначати і звільняти керівників НАБУ і Держбюро розслідувань. Він визначив цей проект закону як невідкладний.

Зазначимо, згідно з чинним законодавством, керівництво даних правоохоронних органів призначає Верховна Рада України.

Також слідкуйте за “Прямим” у FacebookTwitter Telegram та Instagram.