Це називається «білорусизацією країни»

Авторитаризм наступає шаленими темпами. І це не жарти.

Депутатську недоторканість фактично зняли. І байдуже що це відбулося з порушеннями всіх можливих процедур. Байдуже що за якийсь час 50 нардепів подадуть до Конституційного суду подання щодо конституційності змін до Основного Закону. Головне, просто зараз зняти недоторканість, показати по «правильних» каналах правильну картинку. Розповісти про вмконану обіцянку.
Що ж зрештою давала недоторканість? Перш за все, давайте згадаємо часи Революції Гідності та Помаранчевий Майдан. Тоді депутати з опозиції буди єдиним можливим шансом для сотень українців бути не вбитими беркутнею та тітушками. Сьогодні саме депутати могли б стати тою ланкою, яка б не дозволила одноосібній владі знищувати своїх конкурентів.
Так, я особисто за обмеження недоторканосі нардепів. Адже за кримінальні злочини вони повинні відповідати на рівні звичайного громадянина, проте коли йже мова про політичну діяльність, тепер у депутатів від опозиції не буде жодного імунітету. Вітаю в Росії – 2.

Проте, цим Верховна Рада під пильним оком Зеленського не зупиняється.
Є ще:
Законопроект про формування президентом НАБУ та ДБР, призначення керівників цих структур президентом.
До побачення об‘єктивна правосуддя.

На цьому не зупиняємося. Думаєте хтось збирається підписувати Виборчий кодекс де унеможливлюється мажоритарка та підкуп виборців? Ні.

Вже вчора депутати від Слуги народу заявили: будуть голосувати за пропорційну систему, цілком можливо із ЗАКРИТИМИ СПИСКАМИ.

До цього всього додаємо скорочення кількості нардепів до 300, задля того щоб олігархам було зручніше керувати меншою кількістю «слуг».

І це лише початок, вершина айсбергу.
Продовження будемо спостерігати наступні місяці. До того моменту поки вся влада і всі демократичні інституції не будуть в руках нової компартії.

Це називається «білорусизацією країни». В гіршому випадку «путінізацією».

Андрій Смолій 

і