Новини

Новий міністр закордонних справ України допустив зняття блокади з ОРДЛО і надання амністії бойовикам

Новий міністр закордонних справ України допустив зняття блокади з ОРДЛО і надання амністії бойовикам

Новообраний міністр закордонних справ Вадим Пристайко заявив, що допускає амністію і зняття блокади у разі прогресу в досягненні миру на Донбасі.

Про це він заявив під час виступу в парламенті, передає “Прямий”.

Пристайко зауважив, що на сьогодні для України завданням номер один залишається досягнення миру на Донбасі, деокупація і повернення Криму.

“Як ви знаєте, президент запропонував низку компромісних кроків. В першу чергу, спрямованих на відновлення зв’язків з нашим народом, який опинився за лінією дотику. Ціною значних зусиль перезапущено процес обміну полоненими. Відбудовуємо інфраструктуру і забезпечуємо соціальні виплати. Ведеться робота щодо активного інформаційного опору”, – заявив новий голова МЗС.

Він також зазначив, що у процесі відновлення миру на Донбасі українська влада може розглянути питання амністій і зняття торгових обмежень.

“Якщо процес піде далі, будемо шукати і думати над наступними кроками, над модальностями повернення людей до мирного життя, проведенням амністії, зняттям торговельних обмежень, відновленням повного контролю над нашими кордонами. Зараз не так важливо, як ми будемо це робити: через запрошення миротворчих місій або через виконання “Мінська”. Важливо інше – ми маємо на це півроку”, – наголосив Пристайко.

Нагадаємо, на посаду міністра закордонних справ України обрали Вадима Пристайка.

Крім того, заступником голови Верховної Ради обрано народного депутата України від фракції “Батьківщина” Олену Кондратюк.

Спікером Верховної Ради дев’ятого скликання 382 роками обрано лідера партії “Слуга народу” Дмитра Разумкова.

Нагадаємо, першим заступником голови Верховної Ради обрано представника президента у парламенті Руслана Стефанчука.

У Верховній Раді України розпочалось перше засідання IX скликання під головуванням Дмитра Разумкова. Трансляцію проводить “Прямий”.

Також слідкуйте за “Прямим” у FacebookTwitter Telegram та Instagram.