Новини

Некомпетентність секретаря РНБО вже загрожує національній безпеці – волонтер про “повернення” в’язнів

Некомпетентність секретаря РНБО вже загрожує національній безпеці – волонтер про “повернення” в’язнів

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Данилюк і генеральний прокурор України Руслан Рябошапка виявили кричущу некомпетентність у питанні повернення Росією українських в’язнів, повіривши у дезінформацію про їхній приліт у Київ сьогодні, 30 серпня.

Про це у ток-шоу “Ехо України” на телеканалі “Прямий” заявив волонтер, керівник благодійного фонду “Mir&Co” Мирослав Гай.

За його словами, в інформаційно-психологічних операціях, коли розслідують, хто, як і для чого їх планує, в першу чергу потрібно визначати першоджерело і хто кінцевий отримувач вигоди, а у даному випадку отримує вигоду Російська Федерація.

“Питання в іншому. По-перше, питання, звичайно, до генерального прокурора – що він теж запостив цю інформацію. Це не дуже правильно з його боку. Служба має перепровіряти, бо вони виступають першоджерелом не тільки для українських ЗМІ, але й для всього світу.

Дуже шкідливо, що керівник РНБО поїхав у “Київ”. З якої радості ви їдете? У вас є доступ до розвідки, ви можете зробити запити на всі міністерства і дізнатися, що в тих літаках. Ви що, запускаєте військові літаки в Україну і не знаєте, що там везуть? Ви не знаєте, що прилетіло три літака на аеропорт в Київ? І керівник РНБО, не знає секретар, що у військових літаках? Це просто жах! Це загроза національній безпеці!

Секретар РНБО поїхав в аеропорт “Київ” зустрічати вже полонених. І там стоять три літаки, і він не знає, що там не порожньо. І обговорює вся Україна: а хто в тому літаку, а хто в тому літаку… Це такий рівень відсутності компетенції, що я тепер лякаюсь за національну безпеку. Навіть не на рівні інформаційних операцій, психологічних, які перманентно Росія веде. А взагалі на рівні тому, що просто наступного разу нам Росія в літаках привезе ядерну бомбу “брудну”, – зазначив Гай.

Зазначимо, секретар РНБО Олександр Данилюк сьогодні, 30 срепня, прибув у аеропорт “Київ”, де журналісти очікували на літак з українськими політв’язнями.

Адвокат українського політв’язня Романа Сущенка Марк Фейгін вважає, що дезінформацію про повернення у Київ українських в’язнів спеціально запустив Кремль, аби зірвати процес обміну утримуваними.

Потім у СБУ повідомили, що обмін полоненими між Україною і Росією в пʼятницю, 30 серпня, не відбудеться.

Раніше повідомлялося, що 24 українські військовополонені моряки вже прилетіли до України.

Також слідкуйте за “Прямим” у FacebookTwitter Telegram та Instagram.