Новини

Раптові зазіхання на Конституцію свідчить про відсутність у чинної влади чіткого план дій – Ар’єв

Раптові зазіхання на Конституцію свідчить про відсутність у чинної влади чіткого план дій – Ар’єв

465 поправок у чинну Конституцію України, які раптом планує внести партія президента України Володимира Зеленського “Слуга народу”, свідчить, що у чинної влади немає стратегічного бачення ситуації у країні і чіткого плану дій на майбутнє.

Про це у ток-шоу “Прямий ефір” заявив новообраний депутат від партії “Європейська солідарність” Володимир Ар’єв.

“Кілька місяців тому я мав розмову – це вже було після президентських виборів – я зустрів представника президента у Верховній Раді Руслана Стефанчука. І я спитав у нього, що ви плануєте робити з Конституцією. Він мені сказав, що поправок, в принципі, вони великих не планують – тільки ось стосовно прав людини і питання депутатського імунітету. І йому тоді ставив питання по Донбасу, якісь особливі поправки. Він каже: ні-ні-ні.

Але сьогодні він же говорить про 465 поправок. І це означає для мене одне – немає стратегічного бачення взагалі того, що буде нова влада робити в країні. Тобто у них виходить, що буквально за кілька місяців змінюється повністю концепція абсолютно. Вона сьогодні одна, а завтра – інша. У них немає чіткого плану дій”, – зазначив депутат.

За його словами, зараз немає жодних причин для того, щоб робити всі зміни революційно.

“Ця влада отримала повноваження не в революційний спосіб, не те, як коли викидали людину, яка просто загарбала все, вкрала, як в 2014 році, майже все в країні, залишивши нульовий бюджет, розстріляла людей, – а отримала еволюційним шляхом, цілком демократичним, прозорим, шляхом виборів… Тому немає потреби зараз робити такі речі ні з Конституцією, ні з законами України. Зробіть це, візьміть нормальний темп і робіть його в інтересах людей.

І я дуже хотів би, щоб вони не забували, що люди чекають від них дійсно змін. Але якщо ці зміни будуть проводитися в незаконний спосіб, це закінчиться не дуже добре”, – додав Ар’єв.

Нагадаємо, раніше ЗМІ оприлюднили порядок денний першого засідання нової Верховної Ради України.

Крім того, за словами новообраного депутата від “Європейської Солідарності” Артура Герасимова, завтра у порушення процедури нова Рада розпочне змінювати Конституцію України.

Також слідкуйте за “Прямим” у FacebookTwitter Telegram та Instagram.