Українці зайняли 90% ринку трудових мігрантів в Польщі

zarobitchany
25 Серпня 2019, 22:16

За підсумками першого півріччя 2019 року, на працівників з України доводилося 90% поданих заяв на працевлаштування для іноземців у Польщі.

В цілому в першому півріччі було подано 846 тисяч таких заяв, що приблизно на 13% більше, порівняно з торішніми показниками, передає «Польське радіо».

Хоча спрощена процедура працевлаштування стосується громадян шести країн (Вірменії, Білорусі, Грузії, Молдови, Росії та України), втім, левова частка – 90% – таких заяв про працевлаштування в першому півріччі стосувалася мігрантів з України. На другому місці були білоруси (4%), а на третьому – мігранти з Молдови.

В цілому зростання потреби польської економіки в трудових мігрантах викликане підвищеним попитом в польській промисловості та транспортно-логістичної галузі.

Як зазначає глава агенції з працевлаштування Personal Service Кшиштоф Інгльот, багато польських роботодавців вже мають пристосовані до потреб працівників з України системи внутрішньої комунікації та вимоги безпеки і гігієни праці, тому вибір саме їх в разі нестачі на місцевому ринку праці стає природним.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!