Стрілянина на блокпосту під Маріуполем: нацгвардійці поранили п’яного водія, який рвався на схід

 

Під Маріуполем військові ООС зі складу Нацгвардії стріляли по автомобілю з водієм напідпитку, який відмовився пройти перевірку і проривався через блокпост. Водія поранено.

Як передає “Новинарня“, про це в неділю, 25 серпня, повідомив пресцентр Об’єднаних сил.

У пресслужбі Нацгвардії зазначили, що інцидент стався в День Незалежності, 24 серпня, близько 23-ї години, на східній околиці Маріуполя, де бійці НГУ чергують на блокпосту.

“Під час несення служби на блокпосту, що розташований на східній околиці м. Маріуполя, військовослужбовці Національної гвардії України для перевірки документів зупинили автомобіль ВАЗ-21013. Під час спілкування з гвардійцями від водія було чути сильний запах алкоголю. Порушуючи вимоги військового наряду, громадянин К. намагався уникнути відповідальності та спробував прорватися через блокпост на транспортному засобі”, – ідеться в повідомленні пресцентру ОС.

“З метою припинення протиправних дій, старшим контрольного пункту було зроблено попередження голосом про застосування зброї та попереджувальний постріл вгору. Проте автомобіль продовжував рух в протилежному напрямку у бік населеного пункту Сопине, збивши при цьому шлагбаум. Такі дії водія змусили військовослужбовців застосувати зброю для зупинки автомобіля, відкривши вогонь по колесах”, – зазначили в пресслужбі.

Громадянина К. було затримано та надано йому домедичну допомогу у зв’язку з травмуванням, а на місце події викликано слідчо-оперативну групу та швидку медичну допомогу.

Порушника передали співробітникам Національної поліції України м. Маріуполь.

Варто зазначити, що село Сопине, в бік якого проривався п’яний водій ВАЗа-“копійки” – останній мирний населений пункт на узбережжі Азовського моря, підконтрольний Україні, перед селищем Широкине, де відбуваються постійні обстріли.

Читайте також:
На Донбасі внаслідок обстрілу загинув 20-річний морпіх Віталій Собко з Тернопільщини. ФОТО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна