НАБУ закрило кримінальну справу проти студії Зеленського

НАБУ закрило кримінальну справу проти студії Зеленського

Національне антикорупційне бюро України закрило кримінальне провадження проти кіностудії президента Володимира Зеленського «Кіноквартал» про можливу розтрату державних коштів. Про це повідомляє видання «Українські новини».

У відповіді відомства на відповідний запит йдеться, що справа була закрита ще 8 липня. В ході досудового розслідування співробітникам НАБУ не вдалося знайти в діяльності «Кінокварталу» і українського Держкіно ознак порушення закону про розтрату держкоштів в особливо великому розмірі.

Справа проти кінокомпанії була відкрито НАБУ 24 квітня, через три дні після перемоги Зеленського в другому турі президентських виборів. До цього співробітники відомства відмовлялися відкривати діловодство, посилаючись на те, що в діях студії немає складу злочину. Однак в середині квітня Солом’янський районний суд Києва зобов’язав відомство зробити це. Таким чином інстанція задовольнила позов голови громадської організації «Українська самозахист» Олександра Дудки, який ще в грудні звернувся в НАБУ з вимогою порушити кримінальну справу.

Активіст звинуватив Зеленського в розтраті коштів через фільм «Я, ти, він, вона», знятого компанією «Кіноквартал». На фільм було витрачено кошти в тому числі і Державного агентства з питань кіно. Згідно із законом для отримання бюджетного фінансування кінострічка повинна бути озвучена кримсько-татарською чи українською мовами, проте вона вийшла тільки в російськомовному варіанті.

Фото Укрінформу.

Поділитись