Суспільство

Петро Порошенко зустрівся зі спецпредставником США Куртом Волкером

Петро Порошенко зустрівся зі спецпредставником США Куртом Волкером

Курт Волкер і Петро Порошенко

Голова “Європейської Солідарності”, п’ятий Президент України Петро Порошенко зустрівся зі Спеціальним посланником США по Україні Куртом Волкером.

Про це повідомляє прес-служба політичної сили.

Порошенко подякував за незмінну і тверду підтримку України з боку Сполучених Штатів у питанні відновлення суверенітету і територіальної цілісності України.

П’ятий президент України наголосив на передчасності та хибності розмов про запрошення Росії до участі у зустрічах країн групи Великої Сімки.

Голова “Європейської Солідарності” також підкреслив важливість введення миротворчого контингенту ООН на окуповану частину Донбасу та продовження військово-технічної співпраці України зі США для припинення російської агресії.

Під час зустрічі наголошено на необхідності звільнення українських заручників Кремля, зокрема Романа Сущенка і Олега Сенцова та 24-х полонених українських моряків.

Співрозмовники обговорили продовження тиску на Росію шляхом подальшого зміцнення санкцій, зокрема “азовського пакету”.

Також було висловлено застереження проти останніх рішень з ознаками політично-вмотивованих переслідувань, які можуть мати негативні міжнародні наслідки для України та відзначено необхідність захисту свободи слова в Україні в умовах тиску на них.

Раніше Петро Порошенко повідомив, що “Європейська Солідарність” разом з партнерами напрацювали проект “дорожньої карти”, яка передбачає етапність та чітку послідовність реалізації Мінських угод з пріоритетом безпекового компоненту на Донбасі.

Також слідкуйте за “Прямим” у Facebook, Twitter , Telegram та Instagram.