“Ні капітуляції!”: на Банковій активісти вимагають припинити підігравання Росії і звільнити Богдана

“Ні капітуляції!”: на Банковій активісти вимагають припинити підігравання Росії і звільнити Богдана

На Банковій під Офісом президента почалася акція керівника благодійної організації “Фонд “Мир і Ко” Мирослава Гая “Ні капітуляції”.

Про це йдеться в ефірі “Прямого”.

“За моєю спиною ви можете бачити, що щойно буквально розпочалася чергова акція “Ні капітуляції!”. Вона мирна. Тут зібралося близько сотні людей, і люди продовжують сюди прибувати. Всім, хто приходить, роздають ось такі листівки. На них написано “Ні капітуляції!”. Це – звернення до президента України, в якому учасники й організатори акції оголосили свої вимоги. Серед них – ввести рішенням РНБО санкції проти російської медіа-агентури та заборонити приїжджати в Україну представникам російських ЗМІ, протидіяти порушенню закону про очищення влади. Також тут згадується вчергове прохання звільнити з глави Офісу президента Андрія Богдана та протидіяти наданню автономії будь-яким регіонам України, змінам до законодавства про референдум та будь-яким іншим ініціативам, що загрожують суверенітету України”, – розповів кореспондент Артем Хоменко.

Крім того, учасники просять президента Володимира Зеленського звернутися до президента Росії Володимира Путіна з вимогою вивести з України російські регулярні збройні формування та припинити постачання паливно-мастильних матеріалів, озброєння та гроші на окуповані території.

Раніше Петро Порошенко заявив, що ніхто не знає стратегію нового президента України Володимира Зеленського. За три місяці його президентства так і не зрозуміло, яким курсом він планує йти.

Також слідкуйте за “Прямим” у FacebookTwitter Telegram та Instagram.