Як пройшов "Марш захисників України" - фото

У Києва до Дня Незалежності організували "Марш захисників" - це альтернативний "Ході гідності" захід, який вирішили провести громадські організації, військові та ветерани після заяви президента Зеленського про те, що військового параду не буде.

Ветерани

Спочатку організатори говорили про 8 тисяч учасників, але з початком Маршу стало зрозуміло, що їх набагато більше.

хода

За різними оцінками, кілька десятків тисяч учасників пройшли від парку імені Тараса Шевченка, вниз по бульвару Шевченка, Бессарабською площею до Майдану Незалежності.

Марш

Організатори кажуть, що приїхало навіть більше людей, ніж вони очікували. Але загалом все пройшло нормально. Ніяких проблем з првоохоронцями не було. "Поліція одразу пішла з нами на контакт", - розповів BBC News Україна один з організаторів Олександр Войтко.

Войтко

Підтримували правопорядок столичні поліцейські та муніципальна варта.

Поліція

Серед учасників "Маршу захисників" було багато батьків загиблих на Донбасі бійців.

пасічник

А також дітей, які втратили на війні батька чи матір.

Діти

Рідні підтримували одне одного. Іноді хтось з глядачів виносив їм квіти. Багато хто у колоні плакав. зі слоьзами на очах були і глядачі.

батьки

Не всім батькам було легко дістатися на "Марш".

Матір
Марш

Ветерани АТО і ООС брали з собою дітей.

Діти

Так само багато дітей було і серед глядачів.

Дитина

Люди вигукували гасла "Дякуємо!", "Слава Україні!", "Герої не вмирають!", "Крим - Україна".

Севестополь

Спочатку цей захід планували на ранок, однак через офіційні заходи за участі Володимира Зеленського та "Ходу гідності", яку організовував Офіс президента, "Марш захисників" почався після 11 години.

Ветерани

В Нацполіції повідомили, що у Києві за правопорядком під час заходів з нагоди Дня Незалежності України стежать близько 3 тисяч правоохоронців.

Айдарівці

За інформацією кореспондента BBC News Україна з місця події, марш проходить спокійно. Організатори кажуть - жодних інцидентів не виникало.

Частина учасників піднялися з Майдану до Софійської площі.

УНСО
УНСО

Загалом разом з учасниками і глядачами до неофіційного "Маршу захисників України" долучилося кілька десятків тисяч українців.

Ветерани

За даними поліції, учасників заходу було близько 20 тисяч, а загалом на Майдані Незалежності зібралося близько 50 тис. людей.

Марш

Хочете отримувати найважливіші новини в месенджер? Підписуйтеся на наш Telegramабо Viber!

***