Транспорт: на землі, у воді й повітрі

Новини, аналітика, статті, фото та відео

VoloCity - перше комерційне аеротаксі з Німеччини

VoloCity - перше комерційне аеротаксі з Німеччини

Німецький стартап Volocopter презентував остаточний дизайн своєї першої моделі аеротаксі - VoloCity. За своєю формою VoloCity схожий на вертоліт, у якого замість гвинта зверху дивна ажурна конструкція, яка несе на собі майже два десятки малошумних пропелерів. Те що треба для переміщення над містами. Такі пропелери менше шумлять, а крім того, схема задовольняє вимогам європейської влади до безпеки польоту.

Німецькі інженери стверджують, що така схема досить тиха, щоб аеротаксі при підйомі на висоту 100 метрів не було чутно з землі — це важлива умова для розгортання широкої мережі над містами, де й так вистачає шумового забруднення.

VoloCity - перше комерційне аеротаксі з Німеччини

Нинішній варіант дизайну — вже четвертий за рахунком. Попередні три моделі від Volocopter використовувалися для тестових польотів та піднялися в повітря понад 1000 разів. Головна зміна — наявність невеликого стабілізатора позаду, з ним VoloCity легше керувати.

Попередні моделі Volocopter

Попередні моделі Volocopter

Зрозуміло, міське аеротаксі екологічно чисте та літає завдяки електроенергії. Безпілотне аеротаксі бере на борт пару пасажирів з багажем та доставить їх на відстань до 35 км зі швидкістю до 70 км/год.

VoloCity - перше комерційне аеротаксі з Німеччини

Це далеко не самі амбітні цифри молодої індустрії, але зате Volocopter майже готовий до випробувань. Пілотний проект стартує в Сінгапурі вже в цьому році.

Крім дизайну аеротаксі, стартап показав рендери станції для пасажирів - VoloPort.

VoloCity - перше комерційне аеротаксі з Німеччини

Судячи з них, принаймні, частину енергії для польоту коптери отримуватимуть від сонячних панелей на даху станції.

VoloCity - перше комерційне аеротаксі з НімеччиниVoloCity - перше комерційне аеротаксі з Німеччини

Аеротаксі — один з перспективних варіантів міського транспорту майбутнього. Займаються цим напрямком як гіганти індустрії, так і молоді стартапи по всьому світу: EHang, NEC, Lilium, Alaka'I Technologies, Boeing і Kitty Hawk.

На цьому поки все. Та не забувайте поділитися прочитаним зі своїми друзями!


Останні публікації

Підпишись на новинки