Новини

США назвали ключову умову для повернення Росії до G8

США назвали ключову умову для повернення Росії до G8

У Вашингтоні очікують, що тему відновлення формату G8 піднімуть на саміті Великої сімки у Біарріці, проте голосування з цього питання не буде, оскільки рішення приймаються консенсусом.

Про це повідомив високопосадовий представник Білого дому на телефонному брифінгу для журналістів, пишуть російські ЗМІ.

“G7 приймає рішення консенсусом, тому питання про голосування не стоїть. Ми очікуємо, що питання про участь або неучасть Росії буде обговорюватися лідерами країн”, – наголосив він.

При цьому ключовим фактором у відновленні формату G8 Вашингтон вважає позицію самої Росії.

“Були обговорення, ініційовані, як я розумію, Францією, про те, коли настане відповідний час для повернення Росії, якщо взагалі настане. Це питання може бути піднято, але ключовим фактором тут є те, що сама Росія не просила про повернення, тому, як мені здається, спочатку має відбутися саме це”, – зазначив представник Білого дому.

Президент України Володимир Зеленський вважає, що повернення Росії до “Великої вісімки” можливе лише за умови повернення Україні окупованого Криму, припинення бойових дій на Донбасі та звільнення українських політв’язнів і моряків.

Раніше німецький уряд критично відреагував на пропозицію американського президента Дональда Трампа повернути Росію до “Великої сімки” (G7).

Також слідкуйте за “Прямим” у FacebookTwitter Telegram та Instagram.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.